Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Renataj

Zadanych pytań: 1275

07.10.2014 17:46

Przygotowując zapiekankę z dużą ilością cukinii zazwyczaj podchodzi ona wodą/sokiem, co niezbyt ładnie wygląda. Jak Wy sobie z tym radzicie ? Czy do zapiekanek podsmażacie najpierw cukinię na patelni lub oprószacie solą i osuszacie ręcznikiem, żeby nie "wytwarzała" tyle soku ?

Odpowiedzi (22)

halina17

Zadanych pytań: 271

07.10.2014 22:18

Ja podsmażam cukinię i daję do zapiekanki bez płynu.

Ada-Gaba

Zadanych pytań: 863

07.10.2014 22:34

zawsze podsmażam

Ali

Zadanych pytań: 0

08.10.2014 05:54

Cukinię trzeba posolić, zostawić na kilkanaście minut, spłukać wodą, osuszyć ręczniczkiem i już nie będzie puszczała soków.

Wiktoria29

Zadanych pytań: 18

08.10.2014 09:02

ja stosuje metodę z solą

Ania84

Zadanych pytań: 67

08.10.2014 09:04

solę, odstawiam, jak puści sok to osuszam a czasem jeszcze podsmażę na patelni

Margo1

Zadanych pytań: 2141

08.10.2014 09:27

Ja podsmażam cuinię najpierw a potem dodaje do zapiekanki

Klausia

Zadanych pytań: 251

08.10.2014 11:02

Odstawiam posoloną, jak puści sok to osuszam, a następnie podsmażam na patelni.

Róża1

Zadanych pytań: 7

08.10.2014 12:04

też posoloną osuszam ręcznikiem papierowym :-).

Helena63

Zadanych pytań: 14

08.10.2014 15:59

tak jak inni pisali trzeba ją posolić i zostawić na kilka minut

Ania96

Zadanych pytań: 8

08.10.2014 16:00

ważne jest aby ją wcześniej posolić i ostawić na kilka minut.wtedy nadmiar wody "wyjdzie'

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak