Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Renataj

Zadanych pytań: 1275

09.05.2014 22:52

Przygotowujecie leczo z bakłażanem ? Przed dodaniem go do innych składników solicie go najpierw ? Czy leczo z bakłażanem można pasteryzować ?

Najlepsze odpowiedzi (3)

mysza75

Zadanych pytań: 96

10.05.2014 20:20

bakłażany zawsze solę i odstawiam na 20 minut, robię leczo z bakłażanów, pasteryzować można bo ja tak robię z lutenicą a w składzie ma ona bakłażana

gusia1000

Zadanych pytań: 1725

10.05.2014 02:28

Przygotowuję leczo z bakłażanem, jest pyszne. Robię identycznie jak norweska20. Można te leczo pasteryzować.

Ankha

Zadanych pytań: 112

10.05.2014 15:49

Ja też wolę dla bezpieczeństwa posolić plastry baklażana i odcisnąć go z soku przed dalszym gotowaniem. Raz zepsułam potrawę dając bakłażana od razu, potrawa wyszła gorzka, niestety.

Odpowiedzi (13)

norweska20

Zadanych pytań: 400

09.05.2014 23:41

ja bakłażana zawsze pierwsze solę i odstawiam na godzinę , potem opłukuję pod bieżącą woda i susze ręcznikiem papierowym

Lidzia

Zadanych pytań: 21

10.05.2014 05:40

Popieram koleżanki. Robię tak samo.

Grażyna13

Zadanych pytań: 849

10.05.2014 08:47

ja też, tylko płuczę po 20 minutach, wystarczy

w mojej kuchni

Zadanych pytań: 319

10.05.2014 09:13

solę aby sok puścił, można pasteryzować

pestka

Zadanych pytań: 424

10.05.2014 14:17

lecza z dodatkiem bakłażana jeszcze nie robiłam

olkaaa

Zadanych pytań: 1354

10.05.2014 15:52

przygotowuję go i oczywiście wcześniej zasypuję solą

noninka77

Zadanych pytań: 33

10.05.2014 19:48

ja z bakłażanem jeszcze nie robiłam :)

Kolorowa

Zadanych pytań: 11

10.05.2014 20:08

Można pasteryzować, wcześniej nie sole.

Katarzyna59

Zadanych pytań: 717

10.05.2014 20:17

Wrzucam od razu na patelnię, wcześniej nie solę. Można go pasteryzować.

Janina

Zadanych pytań: 159

10.05.2014 20:39

Nie robiłam lecza z bakłażanem;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak