Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zakupy i składniki- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Grazyna0211

Zadanych pytań: 1477

25.10.2014 17:55

przyprawa kontrowersyjna -kminek- przez większość nie lubiana z tego co wiem a czy Wy używacie w kuchni kminku jeżeli tak to do czego oczywiście po za kiszoną kapustą i jaki mielony czy w ziarenkach ?

Odpowiedzi (26)

bietka

Zadanych pytań: 563

25.10.2014 20:48

ja bardzo lubię kminek, no i poza tym jest on bardzo zdrowy i dobrze wpływa na trawienie, dlatego dodaję go do różnych potraw, do kapusty oczywiście cały, ale dzieci nim "plują", więc do innych potraw dodaję mielony, wtedy nawet nie wiedzą że go jedzą :)

Mama niejadka

Zadanych pytań: 16

25.10.2014 21:07

Ja nie używam bo nie przepadam za nim :)

Janina

Zadanych pytań: 159

25.10.2014 21:08

Używam kminku do potraw z kapusty obowiązkowo. Po za tym dodaję do chleba, posypuje mięso do pieczenia w piekarniku;)

Renata9

Zadanych pytań: 329

25.10.2014 21:15

ziarenka kminku dodaję do kiszenia kapusty

Ania321

Zadanych pytań: 179

25.10.2014 21:27

ja nie przepadam za kminkiem, więc raczej nie używam

Katarzyna/kate1980

Zadanych pytań: 1979

25.10.2014 21:46

używam tylko do kapusty

dodi

Zadanych pytań: 256

25.10.2014 22:28

lubię chlebek z kminkiem

Margo1

Zadanych pytań: 2141

25.10.2014 22:57

Mam tą przyprawe w domu,ale nie korzystam z niej

Wacław

Zadanych pytań: 1269

26.10.2014 10:43

bardzo lubie kminek,dodaję m.in do zup do mięs

borgia

Zadanych pytań: 89

26.10.2014 10:44

Bardzo lubię kminek. Używam dosyć często w ziarnach - do pieczonych ziemniaków, pieczywa, mięs. I nieco rzadziej, ale niespecjalnie rzadko mielonego. W zasadzie poza ziemniakami i posypywaniem pieczywa używam dokładnie do tych samych celów. Robię też kalafiora z kminkiem (ziarna), choć wiem, że w książce, z której mam przepis powinien być raczej kmin (jest kminek). Ale z ciekawości spróbowałam i jest pyszny, więc nie zmieniam. Bardzo lubię zupę kminkową. A do surówki z kiszonej kapusty dodaję kminku mielonego - tak nam bardziej smakuje.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak