Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Naczynia i wyposażenie kuchni- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Aleksandra/Olcia

Zadanych pytań: 215

17.08.2015 12:30

Pytanie do osób doświadczonych w temacie...planuję zakup szynkowara. i teraz : wybrać plastik czy czy stal nierdzewną? czy woreczki są niezbędne(widywałam filmiki w internecie gdzie robili szyneczkę bez woreczków), czy peklowanie mięsa jest niezbędne czy mogę pominąć dodawanie soli do peklowania? jak długo mogę w lodówce przechowywać takie mięsko ? czy mogę je zamrozić jak wędliny sklepowe bez utraty ich smaku,konsystencji? i w ogóle czy warto dokonać takiego zakupu?

Odpowiedzi (13)

Franciszek

Zadanych pytań: 4

19.08.2015 13:57

Poczytam rad bo jeszcze nie mam szynkowara

Zdzisław

Zadanych pytań: 582

23.08.2015 11:46

używam woreczki bo lepiej wychodzi gotowe.. zobacz u mnie na blogu, plastiku nie używałabym... mam tzw. tubę-okragły na 1,3 kg wsadu i prostokątny na 85 dag wsadu .......http://babiedolygdynia.blogspot.com/search/label/SZYNKOWAR

w mojej kuchni

Zadanych pytań: 319

31.08.2015 14:25

nie wyrażam zgody na kopiowanie linków do mojego bloga jako swoich, takie złośliwości nie powinny mieć miejsca, bo teraz ja muszę sie tłumaczyć choć zgłosiłam jako naruszenie z prośbą o usunięcie tego komentarza

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak