Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

kulinarny smak

Zadanych pytań: 97

20.08.2013 08:42

RADA: aby przygotować natkę pietruszki na zimę do zup, sosów itp.myjemy ją, oddzielamy od ogonków i siekamy.Do pojemnika na kostki lodu porcjujemy posiekaną nać, zalewamy wodą, przykrywamy pojemnik i wkładamy do zamrażalnika.Zimą w razie potrzeby wrzucamy 1-2 kostki natki pod koniec gotowania. Ale uwaga nie nadaje się do rosołu.

Najlepsze odpowiedzi (3)

Janina

Zadanych pytań: 159

20.08.2013 09:47

Dzięki za radę, nigdy tak nie mroziłam;)

pestka

Zadanych pytań: 424

20.08.2013 08:50

ja zamrażam pietruszkę i koperek w pojemniczkach po margarynie lub lodach bez zalewania wodą

Magula

Zadanych pytań: 556

20.08.2013 08:52

Też tak czasem robię, chociaż częściej wkładam do takich malutkich zamykanych pojemniczków i nie zalewam wodą. A czemu ta pietruszka nie nadaje się do rosołu??

Odpowiedzi (11)

berys18

Zadanych pytań: 1434

20.08.2013 08:43

ja zamrażam natkę, ale nie zalewam jej wodą

wyattearp

Zadanych pytań: 102

20.08.2013 08:47

ja natkę kroję i zamrażam w pojemniku przeważnie po lodach

malina

Zadanych pytań: 4

20.08.2013 08:50

natke pietruszki i koperek , pokrojony zamrażam w małych pojemnikach ,ale o zalewaniu woda nie słyszałam

Margo1

Zadanych pytań: 2141

20.08.2013 08:52

A ja kupuję wszystko świeże , gdy czegoś potrzebuje , niczego nie mroże, jakoś do tego mrożenia nie mogę sie przekonać ,póżniej to wszystko jest takie niejakie.

Renata9

Zadanych pytań: 329

20.08.2013 08:55

można też każdą natkę niepokrojoną zamrozić osobno na tacce, a potem włożyć do pojemnika wszystkie razem, a zimą wyjmować ile się chce gałązek, w ogóle nie trzeba zalewać wodą

Seba

Zadanych pytań: 1313

20.08.2013 08:58

ja zamrażam natkę bez dodatku wody

gosia1988

Zadanych pytań: 526

20.08.2013 09:25

dobra rada :)

msmors

Zadanych pytań: 91

20.08.2013 10:02

nigdy tak nie robiłam - ciekawe

olkaaa

Zadanych pytań: 1354

20.08.2013 10:18

przydatna porada

Karolina4

Zadanych pytań: 5

20.08.2013 13:59

ja najczęściej kroję i wkładam do małych pojemników po margarynie i tak mrożę.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak