Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Kasia36

Zadanych pytań: 463

16.07.2013 22:50

Rada: Do gotowanych warzyw zabarwionych karotenami należy dodać tłuszcz w którym karoten się rozpuszcza, nadając potrawie intensywną barwę i zwiększa jego przyswajalność przez organizm. W przypadku surówek można dodać olej, śmietanę, majonez- tłuszcz w nich zawarty rozpuszcza karoten znajdujący się w warzywach, owocach.

Najlepsze odpowiedzi (3)

Milena87

Zadanych pytań: 25

16.07.2013 22:51

dobrze wiedzieć :)

gosia1988

Zadanych pytań: 526

17.07.2013 06:52

nie wiedziałam o tym, ale dobrze wiedzieć

Konczi

Zadanych pytań: 632

17.07.2013 07:10

również nie słyszałam o ty, przydatna informacja

Odpowiedzi (12)

Margo1

Zadanych pytań: 2141

16.07.2013 22:52

Koniecznie trzeba zapamiętać póżniej potrawa ciekawie się prezentuje :)

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

16.07.2013 22:53

słyszałam o tym :)

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

16.07.2013 22:55

nie słyszałam o tym a warto wiedzieć, dzięki

gosia56

Zadanych pytań: 466

16.07.2013 22:56

Też słyszałam o tym;)

Dorota37

Zadanych pytań: 468

16.07.2013 23:02

fajnie wiedzieć :-)

Janina

Zadanych pytań: 159

16.07.2013 23:04

Nie wiedziałam, dzięki;)

fotoviderek

Zadanych pytań: 119

16.07.2013 23:06

Dzięki za radę, przyda się :)

ana00

Zadanych pytań: 231

16.07.2013 23:16

Rada do zapamiętania ;)

olkaaa

Zadanych pytań: 1354

17.07.2013 07:28

przydatna porada

Gracer

Zadanych pytań: 124

17.07.2013 07:37

przydatna rada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak