Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Kasia36

Zadanych pytań: 463

16.07.2013 22:50

Rada: Do gotowanych warzyw zabarwionych karotenami należy dodać tłuszcz w którym karoten się rozpuszcza, nadając potrawie intensywną barwę i zwiększa jego przyswajalność przez organizm. W przypadku surówek można dodać olej, śmietanę, majonez- tłuszcz w nich zawarty rozpuszcza karoten znajdujący się w warzywach, owocach.

Odpowiedzi (12)

Seba

Zadanych pytań: 1313

17.07.2013 08:23

dziękuję za radę

idealme

Zadanych pytań: 62

17.07.2013 09:08

Jak karoten rozpusci nam sie w tej wodzie to niewiele zostsnie dla nas, lepiej zeby nasze tliszcze w organizmir go rozlozyly :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak