Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Inne- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

sylwia_mc

Zadanych pytań: 39

28.09.2013 21:59

Rada: Surowe ziemniaki oraz zielone ogórki mają sporo askorbinazy, czyli enzymu, który niszczy witaminę C. Moja rada: Nie łącz w jednym posiłku produktów bogatych w witaminę C (pomidory, papryka, brukselka, brokuły, porzeczki, truskawki, cytrusy) ze świeżymi zielonymi ogórkami. Do sałatek lepsze będą ogórki kwaszone, konserwowane lub małosolne (nie zawierają askorbinazy). Ziemniaki po obraniu zalej wrzątkiem i ugotuj. Wysoka temperatura niszczy askorbinazę. Gdy zalejesz ziemniaki zimną wodą, stracisz zawart

Odpowiedzi (14)

Seba

Zadanych pytań: 1313

29.09.2013 08:34

bardzo dziękuję za radę

gosia56

Zadanych pytań: 466

29.09.2013 08:49

bardzo cenne rady

Ania321

Zadanych pytań: 179

29.09.2013 14:29

też o tym słyszałam, ale po prostu lubię łączyć te warzywa

gusia1000

Zadanych pytań: 1725

29.09.2013 16:49

Przydatna rada. Skorzystam.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak