Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Grazyna0211

Zadanych pytań: 1477

02.06.2015 12:35

rano kupiłam kilogram świeżych pieczarek właśnie zadzwonił mąż że wszystko załatwione i zostałam uwolniona od stania przy garach i przyjmowania gości bo jutro rano wyjeżdżamy nad morze na długi weekend aż do niedzieli co można zrobić z tymi pieczarkami bo w lodówce chyba nie doczekają poniedziałku?

Najlepsze odpowiedzi (3)

VioletoweKucharzenie

Zadanych pytań: 19

02.06.2015 14:55

ja również podsmażam i mrożę

ben-ka

Zadanych pytań: 459

02.06.2015 14:59

Zawsze nadmiar pieczarek kroję, wrzucam na patelnię, studzę i do zamrażarki.

ada.la

Zadanych pytań: 39

02.06.2015 13:17

podsmaż i daj do lodówki

Odpowiedzi (17)

Wiktoria29

Zadanych pytań: 18

02.06.2015 12:36

możesz pokroić ,przesmażyć dodać cebulkę i zamrozić, będą na później np. do sosu albo krokietów

berys18

Zadanych pytań: 1434

02.06.2015 12:41

możesz tez surowe pokroić w plasterki i zamrozić

dwa pokoje z kuchnią

Zadanych pytań: 393

02.06.2015 12:52

albo tak jak pisze wiktoria, tylko zalac smietanka, i zrowbic w sosie smietanowym i zamknac w sloiku na goraco i do lodowki jak wystygnie. Udanego urlopu :D

Alex_M

Zadanych pytań: 119

02.06.2015 13:06

ja przesmażam, po wystudzeniu pakuję i zamrażam

Asik32

Zadanych pytań: 2

02.06.2015 13:14

ja też bym podsmażyła, ja tak kiedyś zrobiłam i wstawiłam do lodówki 3 dni tam trzymałam więc może dłużej też wytrzymają.

Janina

Zadanych pytań: 159

02.06.2015 13:18

Obierz i uduś na masełku, zapakuj w słoik i do lodówki. Wrócisz z wyjazdu i będzie jak znalazł do wykorzystania;)

Aannkaa82

Zadanych pytań: 209

02.06.2015 14:04

Ja w takiej sytuacji kroje i zamrażam.

gosia56

Zadanych pytań: 466

02.06.2015 14:09

też bym usmazyła a pózniej zamroziła

w mojej kuchni

Zadanych pytań: 319

02.06.2015 16:51

ja pieczarki obrane, okrojone nie ca zienko, sparzam wrzątkiem z 2 minuty, potem pod zimną wodę na sicie i zamrażam, sa jak śiweże do pizzy, zapiekanek, sosu, zupy

Krzysztof15

Zadanych pytań: 183

02.06.2015 18:05

sparzyć ,wystudzić i zamrozić.A dokąd nad morze?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak