Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Grazyna0211

Zadanych pytań: 1477

02.06.2015 12:35

rano kupiłam kilogram świeżych pieczarek właśnie zadzwonił mąż że wszystko załatwione i zostałam uwolniona od stania przy garach i przyjmowania gości bo jutro rano wyjeżdżamy nad morze na długi weekend aż do niedzieli co można zrobić z tymi pieczarkami bo w lodówce chyba nie doczekają poniedziałku?

Odpowiedzi (17)

gusia1000

Zadanych pytań: 1725

02.06.2015 19:18

Musisz te pieczarki przerobić, bo do poniedziałku surowe nie doczekają. Obierz je, umyj, sparz wrzątkiem, przelej zimną wodą, osusz na sitku, pokrój, zapakuj w worki foliowe i zamroź. Można je też udusić/usmażyć na maśle, dodać śmietany i dać do lodówki na najwyższą półkę, by dotrwały do poniedziałku, lub do zamrażalki, albo zagotować to w słoik.

Margo1

Zadanych pytań: 2141

02.06.2015 22:04

Zrób tak jak radzi @gusia1000 ja też bym tak zrobiła

gusia1000

Zadanych pytań: 1725

03.06.2015 00:44

Napisz nam po przyjeździe, co z tych pieczarek zrobiłaś i jak się one przechowały ?

mysza75

Zadanych pytań: 96

03.06.2015 09:50

podsmaż i zamroź ja tak robię

Aleksandra/Olcia

Zadanych pytań: 215

03.06.2015 09:53

a ja bym obsmażyła w panierce,będą idealne na drogę do bułeczki

inka2012

Zadanych pytań: 3

03.06.2015 10:26

ugotuj i zamroź

pestka

Zadanych pytań: 424

19.06.2015 12:18

ja bym podsmażyła i zamroziła w pojemniczku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak