Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

dagmara020

Zadanych pytań: 338

25.02.2014 11:36

ratujcie!?!?!? gotowałam rosół i zapomniałam o nim i zaczoł bardzo mocno wrzeć zrobił się mętny, znacie sposób aby się ładnie wyklarował?

Najlepsze odpowiedzi (3)

barbara11561

Zadanych pytań: 1084

25.02.2014 12:55

warto wypróbować metodę z białkiem ,nic straconego,a zawsze można na tym zrobić inną awaryjną zupkę:)

Margo1

Zadanych pytań: 2141

25.02.2014 11:47

ja też miała to samo i nic nie udało mi się z nim zrobić , nawet gdy dolałam wodę

Wafelek2601

Zadanych pytań: 692

25.02.2014 12:40

Z tą pomidorową to dobry pomysł, polecam

Odpowiedzi (14)

sylwia_sl

Zadanych pytań: 119

25.02.2014 11:43

Trzeba dolać bardzo zimnej wody (pół szklanki) i powoli powtórnie zagotować rosół. Słyszałam też o klarowaniu białkiem ale nie wiem w jaki sposób się to robi

wwwiolka

Zadanych pytań: 22

25.02.2014 11:47

Ubija się białko i dodaje do rosołu. Zwiąże on wszystkie "farfocle", a potem trzeba przecedzić przez gęste sito lub ścierkę. Ale sama nie próbowałam takiej metody.

wwwiolka

Zadanych pytań: 22

25.02.2014 11:48

A zawsze można przerobić go na pomidorową:)

dagmara020

Zadanych pytań: 338

25.02.2014 11:52

no chyba będzie pomidorowa albo ryżówka

Czyki

Zadanych pytań: 72

25.02.2014 11:58

Zrób pomidorową:)

dagmara020

Zadanych pytań: 338

25.02.2014 12:02

przecedziłam przez szmatkę wygląda lepiej zobaczymy jak dalej będzie

Janina

Zadanych pytań: 159

25.02.2014 12:03

Dolej po trochu zimnej wody;)

mysza666

Zadanych pytań: 371

25.02.2014 12:25

Ostatnio Pascal właśnie robił ten trik z białkiem w programie ;)

gibli

Zadanych pytań: 20

25.02.2014 12:31

jak się nie uda uratować rosołu, zrób pomidorową)

gosia56

Zadanych pytań: 466

25.02.2014 12:42

najlepiej zrobić pomidorówkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak