Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

ben-ka

Zadanych pytań: 459

21.08.2014 16:23

Robi ktoś jeszcze soki starą metodą owoce,cukier, i tak na zmianę w szklanych słojach? Zasypałam maliny i jeżyny ale nie ma słońca.....teraz nie wiem jak długo może to stać?

Odpowiedzi (13)

olkaaa

Zadanych pytań: 1354

21.08.2014 22:32

ja nie robię

borgia

Zadanych pytań: 89

22.08.2014 08:33

Tylko w ten sposób robię sok na zimę. Malinowy. Na zimę to mocno powiedziane, bo nigdy zimy nie doczekał... Fakt - nie robię niesamowitych ilości, ale z tego co dostaję w ostatnim rzucie późnych malin. A z pogodą bywa wtedy różnie. Trzymam w ciepłej (bo tuż przy kuchence) choć w gruncie rzeczy najjaśniejszej kuchni. Mama mi powiedziała - i tego się trzymam - że zlać trzeba sok wtedy, gdy cukier całkowicie się rozpuści sam od siebie.

Klausia

Zadanych pytań: 251

22.08.2014 11:22

Ja robię taką metodą w zeszłym roku stały tak nawet tydzień i nic im się nie stało. Z tym, że co najmniej raz dziennie je mieszałam i ugniatałam, że szybciej sok puściły, cukier też po trochu dodawałam. U mnie się super sprawdziło, mam nawet ten przepis w księdze :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak