Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

IZABELA29

Zadanych pytań: 666

13.09.2014 09:33

Robiąc np sałatkę szwedzką do słoików macie przepus na daną porcje ogórków. Chcąc np potroić porcje czy zwiększacie rowniez sklsdjiki na zalewe. Ja tak zrobilam i zostalo mi tej zalewy bardzo duzo az za duzo.?

Najlepsze odpowiedzi (3)

Janina

Zadanych pytań: 159

13.09.2014 22:43

Jeżeli zwiększam proporcje składników , to również zalewę zwiększam . Jak mi zostanie to zlewam do słoika i mam do czego innego;)

agnieszka214

Zadanych pytań: 1865

13.09.2014 11:58

zwiększam zalewe proporcjonalie

Konczi

Zadanych pytań: 632

13.09.2014 15:51

u mnie rzadko się zdarza aby zostało zalewy zazwyczaj dorabiam ...

Odpowiedzi (24)

mysza75

Zadanych pytań: 96

13.09.2014 09:38

Zwiększam zalewę, i jak zostanie mi wkładam do lodówki i często wykorzystuję ją do zaprawienia czegoś innego. Czasami zrobię za mało i muszę dorobić. Rożnie to u mnie wychodzi

pestka

Zadanych pytań: 424

13.09.2014 09:49

oczywiście zwiększam ilość zalewy , ale robie to na oko i jak zabraknie dorabiam

Grazyna0211

Zadanych pytań: 1477

13.09.2014 09:52

zwiększam zalewę czasami zabraknie a czasami zostaje różnie bywa

Habibi

Zadanych pytań: 690

13.09.2014 09:53

Zawsze robię więcej zalewy octowej i właśnie nadmiar wykorzystuję do marynowania innych warzyw. Natomiast być może popełniasz podobny błąd jak ja - pakuję zazwyczaj zbyt dużo ogórków do słoika, przez co wchodzi mi mniej zalewy - a sałatka szwedzka powinna pływać dość luźno ;) No i zmienia się nieco jej smak, staje się łagodniejsza poprzez mniejszą ilość zalewy.

migotka28

Zadanych pytań: 20

13.09.2014 10:18

jak potrajam składniki to na wszystko,lepiej żeby zalewy zostało niż brakło póki co raczej nic mi nie zostaje albo ociupinka, wszystko tez zalezy od warzyw jak bardzo soczyste to i tego soku więcej więc i zalewy robi sie więcej

Margo1

Zadanych pytań: 2141

13.09.2014 10:26

Ja robię jak z ogórkami małosolnymi ,zawsze robię więcej zalewy , nigdy mniej ,sałatkę z ogórków wkładam do słoika i zalewam zalewą . Robiłam juz taka sałatkę ,wyszła bardzo dobra

IwonaKa

Zadanych pytań: 205

13.09.2014 10:55

Równiez robiłam taką sałatkę,a zalewy zawsze robię więcej,mozna wykorzystac ją do innej sałatki.

Alex_M

Zadanych pytań: 119

13.09.2014 11:09

zwiększam ilośc wszystkich składników. a zalewy mi zawsze brakuje i dorabiam ;)

fotoviderek

Zadanych pytań: 119

13.09.2014 12:08

Proporcje muszą być zachowane, więc ilość zalewy również zwiększam :)

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

13.09.2014 12:11

zwiększam i jeśli robię z podwójnej porcji to zalewę staram się tak dorobić aby mi nie została i wolę dorobić niż ma zostać bo nie zawsze ona się nadaje do innych sałatek aby potem ją wykorzystać :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak