Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

IZABELA29

Zadanych pytań: 666

13.09.2014 09:33

Robiąc np sałatkę szwedzką do słoików macie przepus na daną porcje ogórków. Chcąc np potroić porcje czy zwiększacie rowniez sklsdjiki na zalewe. Ja tak zrobilam i zostalo mi tej zalewy bardzo duzo az za duzo.?

Odpowiedzi (24)

Ania84

Zadanych pytań: 67

13.09.2014 22:08

a mi zawsze braknie :( ostatnio na 1 słoik musialam gotować :) z tym obliczaniem na oko to u mnie na bakier..

Lidzia

Zadanych pytań: 21

14.09.2014 06:25

Zależy jak ciasno ułożysz ogórki w słoiku. Ja większość proporcji dobieram na wyczucie.

IZABELA29

Zadanych pytań: 666

14.09.2014 09:58

no właśnie ogorki ułożyłam ciasto bo same po odcieknieciu z solanki tak sie pisklejały i zalewy zostalo ji bardzo duzo

barbara11561

Zadanych pytań: 1084

14.09.2014 18:03

mnie też zostaje zawsze zalewy ,ale najczęściej robie troszkę wiecej(potem ją wypijam zwyczajnie-bardzo taką lubię):)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak