Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

pacpaw

Zadanych pytań: 266

14.09.2013 21:42

Są jakieś różnice w suszeniu "piekarnikowym" a takim w specjalnej suszarce? (na internecie czytałem opinię, że te z suszarek zachowują bardziej aromat)

Najlepsze odpowiedzi (3)

barbara11561

Zadanych pytań: 1084

15.09.2013 11:56

Zawsze suszyłam na sznurkach,a w tym roku w suszarce.W tym przypadku liczy się czas .

ben-ka

Zadanych pytań: 459

14.09.2013 21:46

Grzyby się nie przypalają,nie zmieniają koloru tak jak z piekarnika,a najpiękniej ususzone są na siatce ustawionej na kuchni kaflowej - to dopiero są grzybki!!! młode borowiki spod spodu są bialutkie jak mleko:) to mnie cieszy,lubię takie grzybki tym bardziej,że ja grzybów nie kroję tylko suszę całe kapelusz i ogonki oddzielnie.

Wafelek2601

Zadanych pytań: 692

14.09.2013 21:48

Suszarka do grzybów wydaje mi się o wiele lepsza niż piekarnik. Grzyby mają piękny kolor i aromat.

Odpowiedzi (15)

ana1

Zadanych pytań: 51

14.09.2013 21:44

kolor też mają lepszy

pestka

Zadanych pytań: 424

14.09.2013 21:48

nigdy nie suszyłam w piekarniku, tylko w suszarce a kiedy jej nie miałam na sznurkach nad płytą położoną na kuchence gazowej

Renata9

Zadanych pytań: 329

14.09.2013 21:49

nie suszyłam w piekarniku, więc nie mam porównania, ale z suszarki są bardzo aromatyczne

Izabela9

Zadanych pytań: 25

14.09.2013 21:51

Ja w piekarniku nigdy nie suszyłam, mam suszarkę ale moja mama zawsze suszyła na sznureczkach nad piecem i zawsze były rewelacyjnieususzone i miały świetny aromat.

Janina

Zadanych pytań: 159

14.09.2013 22:02

Grzyby w piekarniku suszą się gorzej, bo suszarka ma wentylator i grzeje ciepłe powietrze jest nadmuch na siateczki i grzyby suszą się fajnie, natomiast w piekarniku grzyby się "smażą" - puszczają sok, sklejają się, są nieporównywalnie gorsze jak ze suszarki;)W piekarniku po prostu nie mają odparowania i wysuszenia tak jak w suszarce, po prostu sok się wylewa;)

Aannkaa82

Zadanych pytań: 209

14.09.2013 22:08

Ja nie mam porównania bo nigdy nie suszyłam niczego w piekarniku ale mam suszarke i jestem z niej bardzo zadowolona. Co prawda grzyby (używam jej tylko do suszenia grzybów ewentualnie owoców) nie pachną tak jak wysuszone na słońcu albo nad kuchnią, ale niestety pieca w kuchni nie posiadam więc zostaje mi suszarka :)

Dorota59

Zadanych pytań: 950

14.09.2013 22:10

ja suszę w takiej suszarce i grzybki maja piękny kolor i zachowują swój aromat-polecam

cooleczka

Zadanych pytań: 539

14.09.2013 22:26

grzyby z takiej suszarki są nieporównywalnie lepsze - nie są takie cieniutkie, kruche, mają więcej aromatu. Poza tym wydaje mi się, że po piekarnikowym suszeniu zyskują gorzkawy posmak, ale może to tylko moje odczucia. W takiej suszarce grzyby szybko się suszą, świetna sprawa

Olga_SK

Zadanych pytań: 40

14.09.2013 22:30

Suszarka mniej ciągnie prądu niż piekarnik(bo mam elektryczny) i to dla mnie był ważny punkt, gdy planowałam jej zakup. Suszarka jest wygodna, można w mniej jednocześnie suszyć więcej niż w piekarniku(moja ma 5 poziomów). Polecam zakup takiego sprzętu :)

arbuzowo

Zadanych pytań: 11

14.09.2013 22:34

Myślę, że zasadniczą kwestią jest właśnie ten prąd. Poza tym ciężko zostawić włączony piekarnik na cała noc, a z suszarką nie ma już takiego problemu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak