Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

mysza75

Zadanych pytań: 96

10.07.2013 16:39

Sernik na zimno mam problem z żelatyną. Jak jest zimna to tęgnie i grudki mi się robią w serniku, jak jest letnia żelatyna boję się że się zważy. Jak radzicie dodawać żelatynę do sernika ?

Najlepsze odpowiedzi (3)

Seba

Zadanych pytań: 1313

10.07.2013 17:26

ja daję przestygniętą

mysza75

Zadanych pytań: 96

10.07.2013 16:49

Ale jak leję przestudzoną żelatynę to i szybko tężeje, ile wody dodajecie do żelatyny że wam nie tężeje zimna ?

adelajda

Zadanych pytań: 234

10.07.2013 16:40

ja leję przestudzoną i jeszcze mi się nigdy nie zważył

Odpowiedzi (16)

Margo1

Zadanych pytań: 2141

10.07.2013 16:43

To dziwne , bo ja też nigdy nie miałam takich problemów , tez leję przestudzoną

teresa18

Zadanych pytań: 502

10.07.2013 16:48

rozrabiam w gorącej wodzie-przestudzoną dodaję do masy i nie mam problemow

adelajda

Zadanych pytań: 234

10.07.2013 17:08

ja zalewam wodą zimną odstawiam do napęcznienia a potem wstawiam do kąpieli wodnej, rozpuszczam odstawiam aż trochę przestygnie i wlewam do sera

fotoviderek

Zadanych pytań: 119

10.07.2013 17:13

Ja robię tak samo jak adelajda :)

Janina

Zadanych pytań: 159

10.07.2013 17:27

Ja normalnie daję żelatynę do letniej wody, stawiam do podgrzewania, mieszam, dokładnie rozpuszczam,przestudzę i dodaję bez problemu.

Anna133

Zadanych pytań: 143

10.07.2013 17:35

ja daję nie tak jak w przepisie 3łyzeczki na pół litra , tylko daję 4 na 0,5l i wlewam lekko letnią .

migotka28

Zadanych pytań: 20

10.07.2013 17:39

ja tez daję przestudzoną i zaraz tężeje ale mieszam i szybko przekładam do formy i jest ok nie ma żadnych grudek

idealme

Zadanych pytań: 62

10.07.2013 17:39

staram się nie używać żelatyny w kuchni :)

Alex_M

Zadanych pytań: 119

10.07.2013 17:53

ja do ciepłej żelatyny daję łyżkę albo dwie masy sernikowej (zimnej) mieszam i wlewam do masy i miksuję i nie robią się grudki :)

Papryczka

Zadanych pytań: 608

10.07.2013 18:09

letnią do sera który ma temperaturę pokojową

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak