Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

babajaga1969

Zadanych pytań: 384

01.10.2013 08:08

składniki do biszkoptu odmierzacie na wagę czy na sztuki, tzn. czy wszystkiego po tyle samo wagi czy tyle samo np. łyżek mąki,cukru i sztuk jaj ?

Odpowiedzi (36)

Kasia35

Zadanych pytań: 218

01.10.2013 08:33

ja mam składniki odmierzone w szklankach i łyżkach, łyżeczkach

krystyna330

Zadanych pytań: 228

01.10.2013 08:34

na szklanki głównie

Izabela9

Zadanych pytań: 25

01.10.2013 08:40

Ja biszkopt piekę na tzw. oko i zawsze mi wychodzi.

Ola1984

Zadanych pytań: 295

01.10.2013 08:44

Jajka na sztuki, mąkę i cukier na szklanki

jordi

Zadanych pytań: 63

01.10.2013 08:45

odmierzam wg specjalnej miarki,jajka na sztuki,nigdy nie robię na oko,bo nie wychodzi

Motorek

Zadanych pytań: 1446

01.10.2013 08:52

ja robię zawsze na łyżki

pestka

Zadanych pytań: 424

01.10.2013 09:02

sypkie na wagę lub szklanki reszta na sztuki

Katarzyna59

Zadanych pytań: 717

01.10.2013 09:04

W moim przepisie na biszkopt mam różne proporcje produktów, odmierzam je szklanką oraz łyżką

Habibi

Zadanych pytań: 690

01.10.2013 09:06

U mnie klasyczny biszkopt robię "na łyżki" - ile jajek tyle czubatych łyżek mąki i tyle łyżek cukru :) zawsze się sprawdza!

Łukasz15

Zadanych pytań: 638

01.10.2013 09:11

Ja piekę na łyżki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak