Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Christopher

Zadanych pytań: 31

19.02.2014 23:06

Skórka cytryny z natury jest matowa.Jeśli owoce są bardzo błyszczące ,to znak ,że były pryskane.Cienka warstwa wosku owocowego zapobiega pleśni.Ja zalewam cytryny na 1 min wrzątkiem.A co Wy robicie?

Najlepsze odpowiedzi (3)

halina17

Zadanych pytań: 271

19.02.2014 23:09

Ja cytryny myję dokładnie-szoruję i sparzam gorącą wodą.

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

19.02.2014 23:43

zawsze myję szczoteczką i sparzam gorącą wodą

barbara11561

Zadanych pytań: 1084

20.02.2014 10:32

też zaparzam cytryny wrzątkiem:)

Odpowiedzi (19)

Malinka

Zadanych pytań: 302

19.02.2014 23:11

Kiedyś słyszałam, że zalewanie wrzątkiem jest błędem, bo szkodliwe substancje, którymi owoce są pryskane przenikają do środka. Ja bardzo dokładnie myję pod bieżącą, ciepłą wodą, ale też nie mam pewności, czy to wystarcza by pozbyć się tego paskudztwa, którym są pryskane.

Dariusz8

Zadanych pytań: 4

19.02.2014 23:14

Po dokładnym myciu sparzam gorącą wodą .

Christopher

Zadanych pytań: 31

19.02.2014 23:22

@Malinka.Teorii pewnie jest kilka.Ale kiedy potrzebuję startą skórkę,to wtedy parzenie jest dobre.Kiedy bez skórki,to pewnie wystarczy dobre szorowanie.

sylwia_sl

Zadanych pytań: 119

19.02.2014 23:40

Myję szczoteczką i sparzam gorącą wodą

norweska20

Zadanych pytań: 400

20.02.2014 00:07

myje dokładnie w zimnej wodzie

Renata9

Zadanych pytań: 329

20.02.2014 06:34

super rada, dziękuję bardzo

Ola1984

Zadanych pytań: 295

20.02.2014 06:34

Zawsze szoruję i sparzam cytrynę.

Konczi

Zadanych pytań: 632

20.02.2014 06:38

myję szczoteczką w gorącej wodzie lub polewam ją wrzątkiem

Janina

Zadanych pytań: 159

20.02.2014 07:22

Zawsze sparzam cytrynę przed pokrojeniem lub otarciem ;)

olkaaa

Zadanych pytań: 1354

20.02.2014 07:23

ja sparzam cytrynę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak