Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Christopher

Zadanych pytań: 31

19.02.2014 23:06

Skórka cytryny z natury jest matowa.Jeśli owoce są bardzo błyszczące ,to znak ,że były pryskane.Cienka warstwa wosku owocowego zapobiega pleśni.Ja zalewam cytryny na 1 min wrzątkiem.A co Wy robicie?

Odpowiedzi (19)

Izabela9

Zadanych pytań: 25

20.02.2014 07:46

Ja cytrynę sparzam oraz szoruję.

gibli

Zadanych pytań: 20

20.02.2014 07:57

ja cytrynki zawsze myję dokładnie i sparzam wrzątkiem.

Margo1

Zadanych pytań: 2141

20.02.2014 08:35

Cytrynę sparzam prze duzyciem

emeslive

Zadanych pytań: 288

20.02.2014 08:42

A ja kupuję ekologiczne cytryny, które nie są woskowane. I po problemie.

borgia

Zadanych pytań: 89

20.02.2014 10:16

Ja szoruję szczoteczką i mydłem. Potem zalewam wrzątkiem. Robię tak od zawsze... I pomimo, że kiedyś koledze oczy z orbit nie wyszły: Mydłem?!!! Tak mydłem. Zapytałam czy jak umyje ręce mydłem to ma problem aby wsadzić palec do buzi. Bo ja większy przed myciem ;). Ale nie wiem czy szoruje. "Wyparza" zawsze, bo to przy okazji powoduje, że cytryny są soczyste.

mysza75

Zadanych pytań: 96

20.02.2014 10:18

a ja sparzam wrzątkiem przez użyciem i chwilę trzymam w gorącej wodzie.

DorotaZ

Zadanych pytań: 17

20.02.2014 11:26

Ja zawsze szoruję i wyparzam

Mniam

Zadanych pytań: 87

20.02.2014 11:46

@borgia robię podobnie, tylko ja szoruję z płynem do mycia naczyń. Później wkładam do wrzątku.

krokus

Zadanych pytań: 145

20.02.2014 12:39

polewam wrzątkiem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak