Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Marzena34

Zadanych pytań: 408

05.12.2014 15:05

słuchajcie,dziś kolejny raz robiłam kopytka i krótko mowiąc wyszła mi glajda,robie tak ziemniaki dziele na 4 części za 1 cześć ziemniaków daje mąke ,1 jajo,łyżkę maki ziemniaczanej,wrzucam na wrzatek,po wypłynięciu i zagotowainu gotuje ok.3 minuty.Co robie nie takze jak je odcedzam to robi sie błoto?

Odpowiedzi (15)

Kolorowa

Zadanych pytań: 11

05.12.2014 21:00

Marzena34- "glajda" to regionalizm ?

Renataj

Zadanych pytań: 1275

05.12.2014 22:12

W taki sposób robię kluski śląskie. Jeśli chodzi o kopytka to nie dodaję do nich mąki ziemniaczanej a mąkę dodaję na oko - tzn. w takiej ilości, żeby ciasto nie kleiło się do dłoni. Ziemniaki są różne /jedne mniej a inne więcej wodniste/ i dlatego nie mam stałej stałej proporcji.

Klausia

Zadanych pytań: 251

05.12.2014 22:38

Ziemniaki są zbyt wodniste i potrzeba dodać więcej mąki bo ciasto nie może się kleić. Inaczej rozpadną się podczas gotowania.

Mama niejadka

Zadanych pytań: 16

06.12.2014 10:21

Może za mało mąki, albo ziemniaki nie były dobrze zimne

wyattearp

Zadanych pytań: 102

06.12.2014 19:08

tak to na pewno wina ziemniaków ja zawsze mąkę dodaję na >oko>

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak