Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Malinka

Zadanych pytań: 302

29.10.2013 20:51

Słyszałam ostatnio, że błędem jest dodawanie oliwy do gotowania makronu. Wystarczy tylko bardzo duża ilość wody. Zgadzacie się z tym?

Najlepsze odpowiedzi (3)

Ola1984

Zadanych pytań: 295

30.10.2013 06:31

Do makaronu, który ma być podany z sosem nie dodaję się oliwy ani oleju, bo spłukujemy tym samym naturalny "krochmal", który fajnie oblepi makaron tym sosem. Takiego makaronu też nie przepłukuje się po ugotowaniu, tylko gorący dodaje do sosu.

Margo1

Zadanych pytań: 2141

30.10.2013 06:38

ja nie dodaję nigdy oliwy do makaronu podcczas gotowania.

Mniam

Zadanych pytań: 87

30.10.2013 07:07

Gotowałam z olejem. Teraz nie dodaję, bo nie widzę żadnej różnicy.

Odpowiedzi (47)

Malinka

Zadanych pytań: 302

29.10.2013 20:52

Przyznam szczerze, że chyba zacznę stosować tę "nowość" :)

Grazyna0211

Zadanych pytań: 1477

29.10.2013 20:54

gotuję makaron bez dodatku oliwy czy oleju i jest dobry

Mysiunia

Zadanych pytań: 1353

29.10.2013 20:55

swego czasu nie dodawałam oliwy czy oleju nigdy, kiedy zaczęłam go stosować to szczerze nie zauważałam różnicy :) Prawda jest taka, że jeśli makaronu się nie przemiesza w trakcie gotowania to i tak się poskleja czy przyklei do garnka. U mnie nigdy nie nastawia się wody "na styk" tylko więcej :)oliwy już nie dodaję, bo i tak o tym zapomniam :)

IwonaKa

Zadanych pytań: 205

29.10.2013 20:58

zgadzam się,ja nigdy nie dodaję oliwy do gotowania makaronu tylko dużą ilośc wody,nigdy mi sie nie posklejał

Ola1young

Zadanych pytań: 7

29.10.2013 21:03

oliwa zawsze na wierzch wypływa,więc po co ją wlewać

olkaaa

Zadanych pytań: 1354

29.10.2013 21:04

ja nie dodaję

teresa18

Zadanych pytań: 502

29.10.2013 21:06

nie dodaje , gotuję w dużej ilości wody

Mati13

Zadanych pytań: 1524

29.10.2013 21:08

nigdy nie dodawałem

joanna30

Zadanych pytań: 50

29.10.2013 21:09

Ja dodaję oliwę do gotowania nie tylko makaronu ale tez pierogów, kopytek itp. Dzieki temu nic się nie skleja. Mi to odpowiada.

IwonaDD

Zadanych pytań: 6

29.10.2013 21:14

ja się zgadzam z tym; jeszcze nigdy nie dodawałam oleju do jego gotowania, a robię kilka razy w tyg :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak