Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Konczi

Zadanych pytań: 632

04.11.2014 17:12

Szukam inspiracji na wykorzystanie pozostałości mielonego mięsa. Zostało mi 500 g mielonej szynki - co polecacie?

Najlepsze odpowiedzi (3)

Janina

Zadanych pytań: 159

04.11.2014 21:14

Ja zrobiłabym faszerowaną cukinię;)

mysza75

Zadanych pytań: 96

05.11.2014 13:24

zapiekanka, lazania, zupa gulaszowa, pulpeciki, spaghetti,

Grazyna0211

Zadanych pytań: 1477

04.11.2014 17:22

może zrób chili con carne

Odpowiedzi (32)

Margo1

Zadanych pytań: 2141

04.11.2014 17:14

Dodaj może kapustę białą lub kapustę włoską poszatkowaną cieniutko połącz z mięsem dodaj swoje przyprawy i zrób przepyszne pulpet w sobie pomiodorowym

Habibi

Zadanych pytań: 690

04.11.2014 17:24

Robiłam w weekend roladki z wieprzowiny - ubite cienko bitki ze schabu smaruję musztardą i obsypuję przyprawami i ulubionymi ziołami, nakładam garść mielonej wieprzowinki (łopatka, szynka, karkówka) doprawionej w ulubiony sposób, z dodatkiem zrumienionej cebuli, czasem pieczarek i czosnku, ciasno zwijam i formuję podłużne cygara - całość owijam cieniutkimi plasterkami boczku i owijam nitką (spięte wykałaczkami nie są wygodne w obsmażaniu) - roladki obsmażam na rumiano ze wszystkich stron i zalewam gorącą wodą z dodatkiem garści suszonej drobniutkiej włoszczyzny i posiekanego pora- duszę 45-50 minut. Po 30 minutach, kiedy część wody odparuje, dolewam śmietanki kremówki i duszę dalej przez 15-20 minut. Podawać można z kaszą, ziemniakami, makaronem, kuskusem albo ulubionymi kluskami.

gosia56

Zadanych pytań: 466

04.11.2014 17:25

ja bym zrobiła roladę z mielonego pieczoną w piekarniku albo zupę porową z mielonym

Konczi

Zadanych pytań: 632

04.11.2014 17:26

o pomysł na pulpeciki z pekinką super @Margo1 dziękuję, @Grazyna0211 teraz to mi się chili con carne zachciało, a ale nie mam wszystkich składników... @Habibi u mnie ostatnio podobne roladki tylko w cebulowym sosie były :D

Konczi

Zadanych pytań: 632

04.11.2014 17:28

@gosia56 - zupa porowa - już ją wpisałam na przyszły tydzień :D dziękuję za pomysł ;D

gusia1000

Zadanych pytań: 1725

04.11.2014 17:36

Zrób, np. : -pulpety w sosie pomidorowym, -chili con carne, -zapiekane rolady z mielonego, -zupę porową z mielonym.

ben-ka

Zadanych pytań: 459

04.11.2014 17:43

Możesz zrobić bardzo dużo:) risotto,gołąbki,faszerowaną paprykę,farsz do pierogów /pyszne! sama robiłam/ upiec klopsik z dodatkiem sera żółtego..oj..z mielonego można zrobić dużo,powodzenia!

berys18

Zadanych pytań: 1434

04.11.2014 17:43

a ja pomyślałam o chilli con carne

Pani Domu

Zadanych pytań: 251

04.11.2014 17:52

zapiekanka ziemniaczana lub makaronowa z mięsem

marenka

Zadanych pytań: 179

04.11.2014 18:01

Proponuję faszerowaną papryke:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak