Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Adamorek

Zadanych pytań: 1402

31.03.2015 13:09

też macie takie robaczywe grzyby z zeszłego sezonu bo odmrażam i strasznie są?

Najlepsze odpowiedzi (3)

ben-ka

Zadanych pytań: 459

31.03.2015 16:23

To Ty mroziłaś grzyby z robakami !!!! dziewczyno, grzyby przed zamrożeniem trzeba dokładnie przebrać,a najlepiej pokroić, by wiedzieć co się będzie póżniej jadło.....

barbara11561

Zadanych pytań: 1084

31.03.2015 16:45

Nigdy nie mrożę całych grzybów,zawsze je kroję ,aby wykluczyć niespodzianki wewnątrz kapelusza.Czasem korzeń jest cały a kapelusz robaczywy:)

Janina

Zadanych pytań: 159

31.03.2015 22:26

Zawsze grzyby dokładnie czyszczę przed suszeniem jak również do zamrażania. Nie mam robaków w grzybach , teraz nie ma co sprawdzać;)

Odpowiedzi (18)

Kulinarna Ja

Zadanych pytań: 15

31.03.2015 13:12

Ja przed mrożeniem dokładnie sprawdzam grzyb po grzybie by potem nie mieć takich niespodzianek...

berys18

Zadanych pytań: 1434

31.03.2015 13:14

w zeszłym roku robaczywych było dużo, ale ja starałam się dobrze przebierać

Grazyna0211

Zadanych pytań: 1477

31.03.2015 13:21

zamrażam zdrowe grzybki przed mrożeniem dokładnie sprawdzam odcinam końcówki a większe przecinam na pół żeby zobaczyć czy grzybek jest dobry w środku

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

31.03.2015 13:24

Ja mam tylko suszone i zawsze staram się dokładnie sprawdzać

pestka

Zadanych pytań: 424

31.03.2015 13:31

zawsze dokładnie czyszczę przed mrożeniem i suszeniem - teraz mam jeszcze tylko suszone grzyby i kilka słoiczków marynowanych

Margo1

Zadanych pytań: 2141

31.03.2015 14:14

Nie ,ja takich nie mam przed suszeniem obieram, czyszczę i suszę

Konczi

Zadanych pytań: 632

31.03.2015 14:17

nie nie mam robaczywych grzybków na całe szczęście dobrze przebrane były

mysza75

Zadanych pytań: 96

31.03.2015 16:47

w zeszłym roku faktycznie były robaczywe grzyby, ale ja takich nie mrożę

Justi2401

Zadanych pytań: 10

31.03.2015 18:10

Ja większość grzybów ususzyłam, a resztę leśnych grzybów (prócz maślaków) dokładnie przebrałam i obgotowałam przed zamrożeniem. Maślaków tylko nie obgotowałam, ale nie są robaczywe :)

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

31.03.2015 18:42

robaczywe wyrzucam kroję , dokładnie myję i obgotowuję potem dopiero zamrażam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak