Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Konczi

Zadanych pytań: 632

01.08.2014 20:57

Tort na drugie urodziny. Mam wizję tortu dla mojej córeczki, tak jak rok temu obawiałam się masy cukrowej tak i w tym roku już mam obawy czy aby ona mi wyjdzie ... Tort ma prezentować myszkę Miki więc potrzeba mi czerwonej i czarnej masy .. Czym zabarwić by nie było sztucznych barwników ??

Odpowiedzi (18)

Konczi

Zadanych pytań: 632

02.08.2014 09:02

Chyba skusze się na barwinki, dzieciaczki dostaną tylko środek bez masy cukrowej :D

asiczekz

Zadanych pytań: 6

02.08.2014 09:31

Ja używam barwników spożywczych. Daje się tego tyci tyci więc nie panikuję :) a poza tym, torty ze zdjęciem, z różyczkami w piekarni to myślicie że co mają dodane aby były ładne kolory? tam dopiero jest masa E itp.

Gracer

Zadanych pytań: 124

02.08.2014 10:09

dodaj barwniki spożywcze nie dajesz tego wiele

gosia56

Zadanych pytań: 466

02.08.2014 10:31

też bym zrobiła z barwnikami mimo ze ich wcale nie używam raz do roku nikomu nie zaszkodzi a efekt na pewno będzie lepszy;)

borgia

Zadanych pytań: 89

02.08.2014 11:40

Odpowiedź 18. Jedynym czarnym barwnikiem jaki znam jest atramentem z sepii, ale... No nie ma bez ale. Ma on zdecydowanie rybny smak ( ;) ), i jest bardzo trudny do zdobycia. Ogólnie nie widziałam jeszcze nigdzie u nas. Gwarantuję Ci i ja, że użycie odrobiny barwnika mniej Wam zaszkodzi niż zjedzenie większości dostępnych na rynku produktów. Ale oczywiście to Twoje zdanie.

erym

Zadanych pytań: 24

02.08.2014 14:04

ja tez jestem przeciwniczkom barwnikow, ale aby uzyskac czern lub czerwien to sie bez nich niestety nie obejdzie, nie wykombinujesz sama tak intensywnych kolorow...

Smaczna_B

Zadanych pytań: 81

02.08.2014 18:44

Czerwony z buraka , a czarny niestety nie wiem .

Ania84

Zadanych pytań: 67

03.08.2014 16:16

co do barwników polecam żelowe wiltona

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak