Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Anna133

Zadanych pytań: 143

11.07.2013 11:48

U nie których z was jak widzę ciasto na pierogi to mi dech zapiera , jakie jest gładkie , elastyczne ,choc skłądniki takie same , jak długo wyrabiacie takie ciasto ? bo daję je potem pod ciepłą miseczkę i jest fajne miękkie ,ale nie zawsze takie o pięknej fakturze ;/

Najlepsze odpowiedzi (3)

Seba

Zadanych pytań: 1313

11.07.2013 12:11

ja do pierogów dodaję letnią wodę i wychodzi dobre ciasto

idealme

Zadanych pytań: 62

11.07.2013 12:51

kiedyś na pewno nauczę się robić idealne ciasto na pierogi ;pP

berys18

Zadanych pytań: 1434

11.07.2013 11:50

moje też nie jest za piękne, ale jak zrobi moja siostra to aksamit przy nim jest chropowaty

Odpowiedzi (16)

ZEWA

Zadanych pytań: 190

11.07.2013 11:52

Nie wiem czy moje ciasto można zaliczyć do tych co Tobie dech zapiera Aniu, ale ja np. nie wyrabiam długo ciasta i trzymam je pod ściereczką aby nie wysychało gdy lepię partię pierogów. Nie wiem czy to w jakiś sposób pomaga ale ja wodę wlewam do mąki i mieszam najpierw widelcem a potem wyrabiam ciasto na blacie lub stolnicy.

fotoviderek

Zadanych pytań: 119

11.07.2013 11:52

Do pierogów trzeba "mieć rękę" :)

Alex_M

Zadanych pytań: 119

11.07.2013 11:59

wyrabiam ciasto na pierogi w maszynie do chleba ;) a później też przykrywam ciepłą miską :)

gosia56

Zadanych pytań: 466

11.07.2013 12:01

Robię podobnie jak Zewa

Janina

Zadanych pytań: 159

11.07.2013 12:12

NIe wyrabiam długo ciasta, zarabiam - zaparzam ciasto dobrze ciepła wodą;)

Grażyna13

Zadanych pytań: 849

11.07.2013 12:12

Ja robię ciasto bez jajek, zaparzane wrzątkiem lib mlekiem i wyrabiam ok. 5 minut

Janina

Zadanych pytań: 159

11.07.2013 12:13

Jeszcze jedno- na pewno dużo zależy od mąki

Anna133

Zadanych pytań: 143

11.07.2013 12:46

Janina własnie maiłam to napisać , moze to mąka ? z jakiej robicie , jakie polecacie ?

cooleczka

Zadanych pytań: 539

11.07.2013 13:44

ostatnio czytałam że do pierogów należy używać mąki o wyższym typie - ile w tym prawdy, to nie wiem... może ktoś doświadczony wypowie się na ten temat? ja zwykle robię z poznańskiej

pestka

Zadanych pytań: 424

11.07.2013 13:46

najlepsze pierogi robi moja siostra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak