Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

w mojej kuchni

Zadanych pytań: 319

13.06.2016 11:06

ugotowałam groszek z łuskami, mimo że młode to po ugotowaniu były łykowate, ale je powyjmowałam i został sam groszek...

Najlepsze odpowiedzi (3)

Wafelek2601

Zadanych pytań: 692

16.06.2016 20:30

Ja zawsze jem łuskany

Łukasz15

Zadanych pytań: 638

16.06.2016 22:47

Wolę wyłuskany groszek

RenataZ-et

Zadanych pytań: 14

15.06.2016 10:02

dobrze wiedzieć na przyszłość ;)

Odpowiedzi (22)

bertpvd

Zadanych pytań: 19

13.06.2016 11:30

To zależy jak się trafi :) ja ostatnio miałem łykowate szparagi a myślałem, że będą idealne

Janina

Zadanych pytań: 159

13.06.2016 11:30

Nigdy nie jadłam groszku w strąkach, zawsze wyłuskuję. Co innego szparagowy;))

JellyFruits

Zadanych pytań: 0

13.06.2016 11:34

pierwszy raz w zyciu slysze o szparagowym groszku! a groszek mlody to cos innego niz groszek cukrowy i zawsze luska jest w srodku

BobMay

Zadanych pytań: 0

13.06.2016 11:36

ja bym nie zaryzykował gotowania z łupinami, bo to jest okrywa nasienna i musi być wytrzymała dlatego ma nie jadalną łuskę w środku

Olaf*71

Zadanych pytań: 0

13.06.2016 11:39

Ziutula, czy to aż tak istotna informacja ze trzeba zakladać nowy wątek? Mogłaś dopisać do swojego poprzedniego pytania te informacje. Podobnie jak z niepotrzebnym mnożenime wątkow o małym agd beko!

pestka

Zadanych pytań: 424

13.06.2016 11:47

Najlepsza jest ta odmiana groszku cukrowego do gotowania w łupinkach gdzie strąki są płaskie a nasiona nie są jeszcze mocno wykształcone .

Ela427

Zadanych pytań: 12

13.06.2016 12:30

chodzi ci o groszek w łupinkach czyli w strąkach czy o jeszcze inny groszek ,cukrowe strąki można gotować w całości te które nie mają jeszcze wykształconego ziarenka groszku ,muszą być bardzo młode

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

13.06.2016 12:47

Ja bardzo młody groszek ( w środku nasionka bardzo małe) gotuję w łupinach, nie zwracam uwagi na odmianę raczej poznaję po wyglądzie czy się nadaje

gosia56

Zadanych pytań: 466

13.06.2016 14:38

A jednak trzeba było mnie posłuchać ze to nie dobry pomysł gotować cały ;)

Franciszek

Zadanych pytań: 4

13.06.2016 15:26

nie jadam groszku w łupinach ,tylko wyłuszczony

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak