Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

w mojej kuchni

Zadanych pytań: 319

13.06.2016 11:06

ugotowałam groszek z łuskami, mimo że młode to po ugotowaniu były łykowate, ale je powyjmowałam i został sam groszek...

Odpowiedzi (22)

halina17

Zadanych pytań: 271

13.06.2016 15:43

Ja łuskam groszek chyba , że bardzo młodziutki jest to nie.Musiał byc już :starszy" groszek :)

Renata9

Zadanych pytań: 329

13.06.2016 19:53

Nie powinno się tak zdarzyć, jeśli był to młody groszek

Doradczyni.Smaku

Zadanych pytań: 0

13.06.2016 20:02

istnieją dwa rodzaje zielonego groszku, jeden nie ma wewnętrznej łuski, ale kuleczki ma bardzo słabo wykształcone (używany w kuchni chińskiej), a drugi (nasz ogrodowy) odwrotnie ma łuskę ale jadalne są głównie kulki

gosia1988

Zadanych pytań: 526

13.06.2016 21:25

Ja groszek zawsze wyłuskuje

Konczi

Zadanych pytań: 632

13.06.2016 21:44

ja również zawsze wyłuskuje groszek

Klausia

Zadanych pytań: 251

13.06.2016 22:18

Ja zawsze łuskam.

jagoda5913

Zadanych pytań: 18

14.06.2016 00:41

ja zawsze łuszczę groszek

Wacław

Zadanych pytań: 1269

14.06.2016 08:29

lubimy groszek wyłuskany ,młody jest smaczny nawet surowy

Krystyna32

Zadanych pytań: 1570

14.06.2016 09:12

ja wolę groszek wyłuskany

Aleksandra/Olcia

Zadanych pytań: 215

14.06.2016 18:29

z łupinami jadłam tylko cukrowy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak