Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Ankha

Zadanych pytań: 112

06.11.2013 09:08

W jaki sposób gotujecie fasolę? Zapewne każda pani domu ma swój wypróbowany sposób?

Najlepsze odpowiedzi (3)

IwonaDD

Zadanych pytań: 6

06.11.2013 09:11

przede wszystkim moczę całą noc z łyżeczką sody,płuczę, potem zalewam zimną wodą i gotuję,solę pod koniec; niektórzy gotują w tej samej wodzie,ale ja jakoś nigdy tego nie robiłam :)

MONIKA62

Zadanych pytań: 34

06.11.2013 09:11

Ja fasolę myję i moczę całą noc i następnego dnia gotuję(Jasia). Tak robię fasolę po bretońsku=D

dodi

Zadanych pytań: 256

06.11.2013 09:12

zawsze moczę całą noc, następnego dnia wodę zlewam i gotuje w nowej.

Odpowiedzi (16)

gosia56

Zadanych pytań: 466

06.11.2013 09:10

myję moczę na całą noc pózniej gotuję czasami dodaję kawałek boczku wędzonego

berys18

Zadanych pytań: 1434

06.11.2013 09:13

najpierw przepłukuję, potem moczę i w tej samej wodzie gotuję

babeczka007

Zadanych pytań: 115

06.11.2013 09:13

Najpierw ją namaczam, najlepiej całą noc :)

Beatris

Zadanych pytań: 43

06.11.2013 09:15

Suche ziarna fasoli namaczam ok. 12 godzin, a następnie gotuję w tej samej wodzie z dodatkami. Fasolkę szparagową kroję na mniejsze kawałki i gotuję w osolonej wodzie do miękkości, a potem wykorzystuję ją w zależności od potrzeb.

Ankha

Zadanych pytań: 112

06.11.2013 09:16

A ja najczęściej gotuję fasolę czerwoną- płuczę, zalewam wodą parę cm ponad poziom fasoli, gotuję na większym ogniu jakieś pół godziny, potem wyłączam, a za jakiś czas wracam do gotowania już na małym gazie. Oczywiście trwa to jakiś czas. Dodaję przyprawy zapachowe i sól.

Margo1

Zadanych pytań: 2141

06.11.2013 09:18

Czy do fasolowej czy do fasoli po bretońsku najpierw płukam fasolę ,wlewam wodę do niej aby się koczyła najlepeij całą noc a następnego dnia gotuję w tej samej wodzie.

krystyna330

Zadanych pytań: 228

06.11.2013 09:20

ja przed gotowaniem moczę fasolę całą noc

barbara11561

Zadanych pytań: 1084

06.11.2013 09:20

chyba każda z nas ma podobny sposób na gotowanie fasoli,najpierw moczymy a potem gotujemy(w wodzie w której się moczyła),ja również dodaję odrobinę sody:)

fotoviderek

Zadanych pytań: 119

06.11.2013 09:21

Całą noc moczę, a potem gotuję w tej samej osolonej wodzie do miękkości :)

Seba

Zadanych pytań: 1313

06.11.2013 09:29

umytą całą noc moczę i dopiero gotuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak