Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Ankha

Zadanych pytań: 112

06.11.2013 09:08

W jaki sposób gotujecie fasolę? Zapewne każda pani domu ma swój wypróbowany sposób?

Odpowiedzi (16)

IKrakowianka

Zadanych pytań: 0

06.11.2013 10:04

oczywiście moczę całą noc

Ola1984

Zadanych pytań: 295

06.11.2013 10:07

Suchą fasolę namaczam w letniej, przegotowanej wodzie przez noc. Potem gotuję do miękkości w tej samej wodzie, w której się moczyła. Solę pod koniec gotowania, dzięki temu fasola szybciej mięknie. Można także użyć świeżej wody do gotowania, wtedy fasola jest mniej ciężkostrawna, ale także ma mniej smaku np. w przypadku fasolki bo bretońsku.

mysza75

Zadanych pytań: 96

06.11.2013 10:42

najpierw moczę całą noc, potem gotuję dodaję warzywa, mięso

malina

Zadanych pytań: 4

06.11.2013 10:44

fasolę moczę i następnego dnia gotuję na wolnym ogniu

bog.sa

Zadanych pytań: 7

06.11.2013 10:51

cała noc moczenia i w tej samej wodzie gotuję do miękkości

Alex_M

Zadanych pytań: 119

06.11.2013 11:27

a ja idę na łatwiznę i biorę taką z puszki :D oczywiście czytam skład i wybieram taką bez sztuczności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak