Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

jane125

Zadanych pytań: 1

22.09.2014 10:56

W jaki sposób uratować przesoloną zupę lub sos?

Odpowiedzi (24)

ppaulina

Zadanych pytań: 22

22.09.2014 13:14

ja zazwyczaj dolewam trochę wody :)

Klausia

Zadanych pytań: 251

22.09.2014 13:52

Surowy ziemniak i białko jaj wchłania nadmiar soli. Ja zwykle taką zupę rozcieńczam wodą albo dodaję więcej śmietany 30% czy mleka.

Janina

Zadanych pytań: 159

22.09.2014 14:56

Jeżeli to zupa zabielana to słodkie mleko niweluje dobrze sól. a jeżeli czysta, to surowy ziemniak albo po prostu dolać wody;)

mysza75

Zadanych pytań: 96

22.09.2014 15:12

rozcieńczyć sos albo zupę, dodać kawałek ziemniaka surowego

fotoviderek

Zadanych pytań: 119

22.09.2014 15:15

Rozcieńczyć wodą, dodać śmietany, dodać surowego ziemniaka, a jeśli to nie pomoże, to już chyba nic :)

VioletoweKucharzenie

Zadanych pytań: 19

22.09.2014 15:19

proponuję dodać surowego ziemniaka:-)

DorotaZ

Zadanych pytań: 17

22.09.2014 18:39

Ja dodaję surowego ziemniaka

Róża1

Zadanych pytań: 7

23.09.2014 08:46

wodą rozcieńczyć , dodać świeży ziemniak

pestka

Zadanych pytań: 424

23.09.2014 11:11

rozcieńczyć wodą , śmietaną , mlekiem lub dodać ziemniaka surowego i jeszcze raz podgotować

kasiaw

Zadanych pytań: 470

23.09.2014 13:13

mój sprawdzony sposób to wrzucić do zupy lub sosu ze 2 obrane ziemniaki, które pochłoną nadmiar soli i uratują naszą potrawę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak