Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Aannkaa82

Zadanych pytań: 209

05.01.2014 19:56

W jakim celu do biszkopta dodaje sie ocet? Dziś słyszałam że po to żeby go wybielić ale wydaje mi sie to trochę bez sensu....

Odpowiedzi (27)

Wafelek2601

Zadanych pytań: 692

05.01.2014 21:31

Ja nie dodaję octu

Róża1

Zadanych pytań: 7

05.01.2014 23:03

też nie dodaję octu:-)

Margo1

Zadanych pytań: 2141

05.01.2014 23:13

ja też nie dodaję octu,pierwsze słyszę

Ola1984

Zadanych pytań: 295

05.01.2014 23:30

Ja dodaję ocet do biszkoptu, ale nie zauważyłam, żeby wpływało to na kolor. Ocet razem z proszkiem dodaję do żółtek, które fantastycznie się "puszą" i po połączeniu z białkami dają idealny, pulchny, wilgotny i równy biszkopt.

Motorek

Zadanych pytań: 1446

06.01.2014 06:59

ja też przeważnie dodaję ocet do biszkoptu, bo jest wtedy biszkopt pulchny i wilgotny

teresa18

Zadanych pytań: 502

06.01.2014 08:44

Jeśli się pianę z bialek zakwasi wtedy są sztywniejsze

borgia

Zadanych pytań: 89

06.01.2014 11:33

Oczywiście, że i dla mnie bez sensu jest wybielanie biszkoptu, zwłaszcza, że to żółciutki na mnie robi wrażenie. W każdym razie ocet ma właściwości spulchniające, co akurat przy biszkopcie ma znaczenie. Sama dodaję odrobinkę proszku do pieczenia zamiast, bo tak nauczyła mnie ciocia... ale szkół jest kilka.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak