Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Aannkaa82

Zadanych pytań: 209

29.12.2013 20:01

W jakim celu do masy na bezy dodaje sie ocet?

Najlepsze odpowiedzi (3)

gosia56

Zadanych pytań: 466

29.12.2013 20:10

tez nigdy nie dodaję octu

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

29.12.2013 20:07

bezy są bardziej zwarte

irenka

Zadanych pytań: 888

29.12.2013 20:17

ja nie dodaję octu

Odpowiedzi (22)

IwonaKa

Zadanych pytań: 205

29.12.2013 20:04

ocet sprawia,ze piana jest stabilniejsza,bardziej gęsta

fotoviderek

Zadanych pytań: 119

29.12.2013 20:05

Piana dłużej jest sztywna :)

pestka

Zadanych pytań: 424

29.12.2013 20:06

ocet m.in powoduje że beza będzie bardziej zwarta

Malinka

Zadanych pytań: 302

29.12.2013 20:06

Ocet dodaje się po to,żeby beza była bardziej zwarta, a na zewnątrz krucha, ale ja nie dodaję octu i też mi smakują :)

w mojej kuchni

Zadanych pytań: 319

29.12.2013 20:07

dla mnie ocet robi bezę bardziej "ciągnącą", nie jest taka zbita

Róża1

Zadanych pytań: 7

29.12.2013 20:09

nie dodawałam nigdy octu do bezy

norweska20

Zadanych pytań: 400

29.12.2013 20:15

żeby piana była sztywniejsza

olkaaa

Zadanych pytań: 1354

29.12.2013 20:18

ja nie dodaję octu

Rycerz

Zadanych pytań: 75

29.12.2013 20:24

Ja, tez nie dodaję octu.

Margo1

Zadanych pytań: 2141

29.12.2013 20:28

nie słyszałam o tym, ja nie daję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak