Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Beatris

Zadanych pytań: 43

04.10.2013 11:26

W jakim celu moczy się wątróbkę w mleku przed smażeniem? Co to daje?

Najlepsze odpowiedzi (3)

gosia56

Zadanych pytań: 466

04.10.2013 11:29

słyszałam moczy się w mleku aby pozbyć się goryczki

Beatris

Zadanych pytań: 43

04.10.2013 11:30

Przyznam, że jeszcze nigdy wątróbki nie moczyłam w mleku i zastanawiałam się w jakim celu się to robi. Co prawda najczęściej przygotowuję wątróbkę z kurczaka, a ona sama w sobie jest już delikatna.

Habibi

Zadanych pytań: 690

04.10.2013 11:28

podobno staje się delikatniejsza i nie ma goryczki

Odpowiedzi (19)

pestka

Zadanych pytań: 424

04.10.2013 11:32

Słyszałam że moczenie wątróbki w mleku ma na celu oczyszczenie jej ze szkodliwych toksyn i substancji, które zbierają się w wątrobie

olkaaa

Zadanych pytań: 1354

04.10.2013 11:35

aby była delikatniejsza

Beatris

Zadanych pytań: 43

04.10.2013 11:36

Pestka, to dobry powód, żeby zacząć moczyć wątróbkę w mleku, bo goryczki w smażonej wątrobie nie wyczuwam.

fotoviderek

Zadanych pytań: 119

04.10.2013 11:38

Bez goryczki jest smaczniejsza :)

Beatris

Zadanych pytań: 43

04.10.2013 11:39

Dzisiaj ten sposób wypróbuję i przekonam się jak to jest z tym smakiem wątroby po wymoczeniu.

Misiasty87

Zadanych pytań: 0

04.10.2013 11:42

Z tego samego względu co i rybkę :) Pozbywamy się nieprzyjemnych zapachów, poprawiając tym samym walory smakowe potrawy :)

karolina1869

Zadanych pytań: 594

04.10.2013 11:44

podobno nie czuć goryczki ma delikatniejszy smak, ale czy to prawda nie wiem bo nigdy nie robiłam wątróbki bez moczenia jej w mleku

IwonaKa

Zadanych pytań: 205

04.10.2013 11:47

też o tym słyszałam,ja nigdy nie moczę w mleku i nie ma goryczki :)

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

04.10.2013 11:49

w celu pozbycia się goryczki i poprawienia smaku

berys18

Zadanych pytań: 1434

04.10.2013 11:58

by stała się delikatniejsza i smaczniejsza

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak