Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

ZEWA

Zadanych pytań: 190

06.01.2014 14:01

W maju czeka mnie komunia syna i mam nadzieję, że mi doradzicie w kwestii ilości porcji mięs. Będzie kilka gatunków mięs na ciepło i zastanawiam się czy robić porcję dla każdej osoby czy np. połowę. Nie chciałabym aby potem dużo jedzenia mi zostało a goście byli zadowoleni i nie wyszli głodni.

Odpowiedzi (22)

agnieszka214

Zadanych pytań: 1865

06.01.2014 14:39

myśle jak poprzedniczki ilośc miesa nie trzeba całości liczyć na osobe

Mysiunia

Zadanych pytań: 1353

06.01.2014 14:44

u mnie jak dawniej robiło się imprezki w domu, to robiło się wiele mięs do wyboru i np. na 20 osób robiło się 5 rodzajów mięs do obiadu po 10 sztuk, czyli łącznie i tak 2dużo zostawalo, ale nigdy się tak nie zdarzyło aby gościom brakło tego na co ma ochote, każdy lubi co innego :)

norweska20

Zadanych pytań: 400

06.01.2014 14:55

ja robiłam w tym roku komunię w domu na 20 osób i zostało mi strasznie dużo mięsa i w ogóle jedzenia...był piękna pogoda więc ludziom nie chciało się jeść tylko pić...zrobiłam 2 kurczaki faszerowane, roladę, schabową z boczkiem i pieczarkami,kotlety z fileta i schabu, schab ze śliwka..podawałam to w całości i każdy brał sobie co chciał

mysza75

Zadanych pytań: 96

06.01.2014 15:29

ja tez uważam że dużo tego mięsa planujesz, jak na wesele. Jak zrobiśz po 1 porcji na osobę z każdego gatunku to dużo ci zostanie. Nie samo mięso się jada. No i ile można zjeść. po obiedzie będzie kawa i też trzeba zmieścić

Milka100

Zadanych pytań: 76

06.01.2014 16:34

fajne menu, ale wg mnie to trochę za dużo tego mięsa, ale to też zależy co rodzina lubi:)

dwa pokoje z kuchnią

Zadanych pytań: 393

06.01.2014 16:46

bardzo duży wybór, w sumie wychodzi 10 rodzajów mięsa jak dobrze liczę- goście oszaleją :) według mnie wystarczyłoby 5 rodzajów mięs po porcji lub 1,5 na osobę, zakładając, że wagowo porcja mięsa będzie niewielka do tego dochodzą 3 rodzaje surówek, dodatki skrobiowe i jest pełen stół i goście szczęśliwi :) z Twoich propozycji wybrałabym coś prostego czyli schabowe, plus te roladki brzmią fajnie, no i zrazy

magduś83

Zadanych pytań: 46

06.01.2014 17:19

moja sugestia jest taka, że zazwyczaj do obiadu liczy się po 2 kawałki mięsa na osobę dorosłą, jeśli ma się rodzinkę która lubi dobrze zjeść to wtedy 3, a dziecko liczy się taj jak pisali doradcy za 1/2 osoby, ale tak jest w lokalach gastronomicznych

ZEWA

Zadanych pytań: 190

06.01.2014 17:22

Bardzo Wam dziękuje za rady, co prawda jest jeszcze trochę czasu ale on tak szybko leci, że pomału trzeba planować. Jeszcze raz dziękuję i jednak myślę, że tyle mięs będzie za dużo bo przecież będą jeszcze sałatki, zimne przekąski i ciasta.

Gabi44

Zadanych pytań: 3

06.01.2014 17:42

Przeczytaj wpis Christophera ,napisał sporo informacji na interesujący Cię temat.

SmacznaPyza

Zadanych pytań: 1620

06.01.2014 18:46

robiąc kilka dań szykowałabym mniejsze porcje niż zwykle - malutkie kotlety czy zraziki no i nie tak dużo czyli nie po sztuce na głowę ze wszystkiego bo wtedy na pewno zostanie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak