Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

w mojej kuchni

Zadanych pytań: 319

08.10.2014 00:16

w piekielnej kuchni szef Kurt Scheller gotował makaron spagetti, włożył go do zimnej wody i zaczłą gotować...

Odpowiedzi (57)

Czyki

Zadanych pytań: 72

08.10.2014 07:51

Ja wrzucam zawsze na gorącą wodę, ale może i taki sposób by był dobry :)

Alex_M

Zadanych pytań: 119

08.10.2014 07:57

co prawda zawsze makaron wrzucam na osolony wrzątek, ale nigdy nie dodaję oleju bo po co ;)

Anna169Hosz

Zadanych pytań: 278

08.10.2014 08:32

Trochę to dziwne, dawać makaron do zimnej wody, może to był jakis specjalny rodzaj makaronu?

zabcia117

Zadanych pytań: 0

08.10.2014 08:49

Ja wolę dojrzewający makaron. Wrzucam go do osolonego wrzątku na 2-3 min, potem odcedzam, przelewam zimną wodą, polewam oliwą i zamykam w szczelnym pudełku na ok. 30 min. Zawsze wychodzi al dente :)

gosia1988

Zadanych pytań: 526

08.10.2014 08:55

ja tak nie gotuję makaronu - zawsze wrzucam do wrzątku, ale muszę raz spróbować

Wiktoria29

Zadanych pytań: 18

08.10.2014 09:04

nigdy nie gotowałam makaronu taką metodą

Krystyna32

Zadanych pytań: 1570

08.10.2014 09:18

nigdy tak nie gotowałam makaronu

Margo1

Zadanych pytań: 2141

08.10.2014 09:26

Tak, oglądałam wczoraj ,ale to kazdy makaron trzeba zacząć gotować w zimnej czy tylko spaghetti?

borgia

Zadanych pytań: 89

08.10.2014 09:32

Zagłębiając się czas temu w lekturę artykułu na temat makaronów przeczytałam co prawda, że makaronu można wrzucić do gotującej się wody i go po prostu zdjęć z ognia - sam dojdzie w nieco dłuższym czasie niż podanym w instrukcji zaledwie o kilka minut. Dla mnie to prawda niespecjalnie była odkrywcza, bowiem właśnie dlatego nie lubię zup z makaronem - makaron w tej zupie zawsze się rozgotuje. No chyba, że oczywiście nakładany do talerzy jest osobno - jak w przypadku naszego tradycyjnego rewelacyjnego rosołu. A i pierogi czy uszka własnej produkcji wrzucam na wrzątek, który nie zdąży z powrotem zawrzeć, a ja już wyciągam, bo są gotowe. Jednak nie przyszłoby mi do głowy wsadzić spaghetti na przykład do zimnej wody, bo strasznie długo bym czekała na to, aż wpadnie do niej cały - mam wysoki gar i bez łamania by się nie obeszło ;).

gosia56

Zadanych pytań: 466

08.10.2014 09:55

nigdy jeszcze tak makaronu nie gotowałam;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak