Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

w mojej kuchni

Zadanych pytań: 319

08.10.2014 00:16

w piekielnej kuchni szef Kurt Scheller gotował makaron spagetti, włożył go do zimnej wody i zaczłą gotować...

Odpowiedzi (57)

Barbara13

Zadanych pytań: 21

08.10.2014 23:22

zawsze gotuję w osolonej,wrzącej wodzie,może warto wypróbować nową metodę :)

Jadwiga/Jaga85

Zadanych pytań: 26

08.10.2014 23:34

Zawsze rzucam na gotująca wodę.

Klausia

Zadanych pytań: 251

09.10.2014 00:11

Ja zawsze wrzucam na wrzątek.

Aannkaa82

Zadanych pytań: 209

09.10.2014 19:57

Ja też pierwszy raz spotkałąm sie z taka metodą, zawsze wrzucam makaron na wrzątek. MOze warto wypróbować.

IZABELA29

Zadanych pytań: 666

12.10.2014 11:55

jakaś nowość a ja i tak pozostanę przy tradycji

Habibi

Zadanych pytań: 690

07.12.2014 09:35

Nawet nie chcę sobie wyobrażać jak smakuje tak przygotowany makaron :P

Drakath66

Zadanych pytań: 0

12.12.2014 18:59

Dopiero co wypróbowałem tą metodę i oto co stwierdzam. Po pierwsze, jeżeli ktoś traktował spaghetti jako "szybkie danie" to z tą metodą może o tym zapomnieć (zanim makaron "dojrzał" to zdążyłem "panoramę" w całości obejrzeć). Po drugie, sam makaron po ugotowaniu smakuje jak surowy makaron wyjadany z opakowania ;). Po trzecie, spaghetti ugotowane w ten sposób skupia się na sosie, a sam makaron schodzi na drugi plan. Taki są moje przemyślenia stworzone podczas jedzenia tego dania w tej wersji :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak