Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Granita

Zadanych pytań: 249

12.08.2013 02:53

Wczoraj do smażenia kotletów użyłam oleju rzepakowego.Jednak zastanawiam się, czy nie traci on swych właściwości (Omega etc...)przy tak wysokiej temperaturze?Macie może jakąś wiedzę w tym zakresie? Dziękuję;) z góry:)

Najlepsze odpowiedzi (3)

fotoviderek

Zadanych pytań: 119

12.08.2013 07:19

Olej rzepakowy jest jednym z najodporniejszych tłuszczów i w małym stopniu zmienia swoje właściwości pod wpływem temperatury :)

SmakolykiJoanny

Zadanych pytań: 115

12.08.2013 07:46

Właśnie kochana wybrałaś najlepszy olej ja też używam rzepakowego jak najbardziej się nadaję do smażenia kotletów .

arbuzowo

Zadanych pytań: 11

12.08.2013 07:47

Dokładnie tak jak napisali poprzednicy - olej rzepakowy jest jednym z najzdrowszych i właśnie w smażeniu w porównaniu do innych, utrzymuje również swoje właściwości

Odpowiedzi (16)

halina17

Zadanych pytań: 271

12.08.2013 07:28

Olej rzepakowy nadaje się do krótkiego smażenia więc nic złego się nie dzieje przy smażeniu np kotletów . Jest to olej , na którym powinno się smażyć.Najlepszy do smażenia jest tłuszcz palmowy -kokosowy.

Ola1984

Zadanych pytań: 295

12.08.2013 07:34

Olej rzepakowy jest idealny do smażenia, posiada bardzo wysoką temperaturę dymienia. Na tym oleju właśnie powinno się smażyć. U nas wciąż niedoceniany, choć nazwany "oliwą północy", bo posiada fantastyczne właściwości. Z powodzeniem możesz na nim smażyć, ale także używać go na zimno np. do sałatek.

Janina

Zadanych pytań: 159

12.08.2013 07:47

Tak, potwierdzam słuszność wypowiedzi, olej rzepakowy to olej uniwersalny, nadaje się do wykorzystania na zimno i do smażenia;)

gosia56

Zadanych pytań: 466

12.08.2013 07:50

tylko smazę kotlety na oleju rzepakowym bo jest najlepszy

Seba

Zadanych pytań: 1313

12.08.2013 08:27

olej rzepakowy moim zdaniem jest najlepszy

Kolorowa

Zadanych pytań: 11

12.08.2013 08:46

tłoczony na ciepło- do ciepłych temp. nie traci, na zimno traci i można go użyć tylko na zimno ;)

Wojt@s

Zadanych pytań: 444

12.08.2013 08:51

oleju rzepakowego nie używam :)

malina

Zadanych pytań: 4

12.08.2013 09:37

bardzo mało używam oleju w domu do smażenia , staram się też mało robić smażonych potraw

mufinka79

Zadanych pytań: 303

12.08.2013 09:43

Olej rzepakowy jak najbardziej jest odpowiedni do smażenia, ma wysoką temperaturę dymienia i przez to nie traci swoich właściwości, to jeden z najzdrowszych olejów :)

Łukasz15

Zadanych pytań: 638

12.08.2013 09:45

Olej rzepakowy doskonale nadaje się do smażenia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak