Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Granita

Zadanych pytań: 249

12.08.2013 02:53

Wczoraj do smażenia kotletów użyłam oleju rzepakowego.Jednak zastanawiam się, czy nie traci on swych właściwości (Omega etc...)przy tak wysokiej temperaturze?Macie może jakąś wiedzę w tym zakresie? Dziękuję;) z góry:)

Odpowiedzi (16)

Sarenka

Zadanych pytań: 363

12.08.2013 09:52

Zawsze smażę na rzepakowym. Słonecznikowy się nie nadaje, ale rzepakowy jak najbardziej :)

Noruas

Zadanych pytań: 232

12.08.2013 10:56

nie, właśnie to olej rzepakowy jest świetny do smażenia, duże lepszy niż oliwa

SmacznaPyza

Zadanych pytań: 1620

12.08.2013 11:52

poza tym, że można na nim smażyć to ma wysoką temperaturę palenia to jest świetny bo neutralny w smaku i zapachu, nie zmienia smaku potraw

olkaaa

Zadanych pytań: 1354

12.08.2013 13:08

uważam, że jest odpowiedni

jozefinach

Zadanych pytań: 68

12.08.2013 15:25

Olej rzepakowy nadaje się do smażenia.

Granita

Zadanych pytań: 249

13.08.2013 08:49

DZIĘKUJĘ wszystkim za sporą dawkę wiedzy i zaangażowanie w rozwianie moich rozterek; już nie mam wątpliwości...rzepakowy jest najlepszy-jeszcze mam tylko wątpliwości co do sposobu tłoczenia (na zimno czy ciepło-bo to ponoć robi różnicę),ale kotlety wyszły jak nigdy dotąd

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak