Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

plocia

Zadanych pytań: 561

27.10.2013 12:32

Wczoraj robiłam muffinki - robiłam jak zwykle, osobno suche osobno mokre składniki, potem połączyłam, do foremek włożyłam i ułożyłam ćwiartkę jabłka. Muffinki wyszły z lekkim zakalcem. co zrobiłam nie tak.

Najlepsze odpowiedzi (3)

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

27.10.2013 13:07

myślę że przyczyna tkwi w jabłkach

gosia56

Zadanych pytań: 466

27.10.2013 12:44

piekę mufinki ale jabłko zawsze daję pokrojone nigdy jeszcze nie miałam zakalcu npewno kawałek jabłka puscił za duzo soku

ONY_za_kare

Zadanych pytań: 116

27.10.2013 15:13

albo niedopracowany przepis (za dużo płynów) albo zbyt soczyste jabłuszko

Odpowiedzi (16)

plocia

Zadanych pytań: 561

27.10.2013 12:34

Czy może to być wina mąki ? albo jabłek bo były zbyt soczyste ?

babajaga1969

Zadanych pytań: 384

27.10.2013 12:40

może jabłka puściły zbyt dużo soku

Motorek

Zadanych pytań: 1446

27.10.2013 12:43

na pewno jest t wina jabłek

idealme

Zadanych pytań: 62

27.10.2013 12:43

a może źle ustawiłaś piekarnik ;)

Alex_M

Zadanych pytań: 119

27.10.2013 12:56

jeśli proporcje mąki i płynów były ok to wina może być jedynie mocno soczystego jabłka

fotoviderek

Zadanych pytań: 119

27.10.2013 12:57

Na 99% winne były jabłka :)

2milutka

Zadanych pytań: 134

27.10.2013 13:01

na pewno jabłka moze za dużo.

pestka

Zadanych pytań: 424

27.10.2013 13:11

jeżeli zawsze robisz tak samo , to rzeczywiście jabłka mogły być za bardzo soczyste i na małą foremkę ćwiartka jabłka mogła być za duża

Róża1

Zadanych pytań: 7

27.10.2013 13:13

za dużo jabłek i były na pewno za soczyste.

mysza75

Zadanych pytań: 96

27.10.2013 13:19

też myślę że to wina jabłka, za mokre było :-(

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak