Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

lubie

Zadanych pytań: 22

19.01.2016 16:29

Wiecie jak się "skrusza" królika, przed leżakowaniem w śmietanie?

Najlepsze odpowiedzi (3)

Stenka

Zadanych pytań: 467

19.01.2016 17:22

Kiedyś zająca albo królika trzymało się na mrozie kilka godzin, czasami wywieszane były przy oknie

w mojej kuchni

Zadanych pytań: 319

19.01.2016 18:08

w maślance z dodatkiem octu nawet 3 dni i co jakiś czas obracać, tak samo baraninę babcia robiła

Renata9

Zadanych pytań: 329

19.01.2016 18:58

Królika najlepiej przemrozić, jest wtedy lepszy. Często tak robię :-)

Odpowiedzi (24)

gosia56

Zadanych pytań: 466

19.01.2016 17:05

Moja mam zalewała królika w zsiadłym mleku aby ładnie skruszał.

IZABELA29

Zadanych pytań: 666

19.01.2016 17:05

nie trzeba go skruszać bo ma delikatne mięso

Habibi

Zadanych pytań: 690

19.01.2016 18:05

zająca mama moczyła w wodzie z dodatkiem octu, ale królik sam w sobie jest delikatny i nie widzę potrzeby (podobnie jak przy drobiu) do zmiękczania mięsa

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

19.01.2016 19:43

Ja zawsze tylko zamrażam

Marta1986

Zadanych pytań: 859

19.01.2016 19:50

ja również zamrażam

agnieszka214

Zadanych pytań: 1865

19.01.2016 19:53

Ją zawsze mroze ale ono jest samo w sobie miekkie

gusia1000

Zadanych pytań: 1725

19.01.2016 20:06

Zamrażam królika.

Aneta41

Zadanych pytań: 74

19.01.2016 20:09

Mięso powinno się mrozić, a najsmaczniejszy jest zamarynowany w czosnku i warzywach wtedy ma bardzo fajny smak:)

Anna169Hosz

Zadanych pytań: 278

19.01.2016 21:04

Moja metoda to; obłozyć cebulą, liściem laurowym, zielem angielskim i pokrojona w plastry marchewką... daje ok 2 marchewki i 2 cebule na 1 królika. Solę ( nacieram solą) i skrapiam octem..... tak z 1 maksymalnie 2 łyżki. Przykrywam i wstawiam do lodówki na 24 godziny.

ada.la

Zadanych pytań: 39

19.01.2016 22:18

ja zawszę zamrażam na kilka dni

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak