Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Agnieszka/gucio22

Zadanych pytań: 27

21.07.2013 14:11

Wiśniom do słoików na zimę aby je później wykorzystać np. do ciasta wystarczy jeden dzień smażenia czy lepiej kilka?

Najlepsze odpowiedzi (3)

Wafelek2601

Zadanych pytań: 692

21.07.2013 15:28

Ja nie smażę, zazwyczaj do ciasta wykorzystuję te z kompotu

Konczi

Zadanych pytań: 632

21.07.2013 18:29

ja nie smażę również, zasypuję cukrem

Janina

Zadanych pytań: 159

21.07.2013 14:22

Ja wcale nie smażę. Dryluję, zasypuję cukrem, pozostawiam do następnego dnia,trochę soku odlewam, zakładam w słoiczki na wierzch daję 2 łyżki cukru i pasteryzuję;)

Odpowiedzi (18)

Agata3

Zadanych pytań: 13

21.07.2013 14:33

Ja robię tak samo jak @Janina ;)

fotoviderek

Zadanych pytań: 119

21.07.2013 14:38

Jeśli smażyć to wystarczy jeden dzień :)

Alex_M

Zadanych pytań: 119

21.07.2013 14:50

robię podobnie jak Janina, albo robię kompot. wtedy też można wykorzystać je do ciasta :)

mysza75

Zadanych pytań: 96

21.07.2013 14:52

też nie smażę robię jak janina, albo kompot i potem mam do placka

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

21.07.2013 15:31

nie smażę,dryluję zasypuję je cukrem jak puszczą sok to go zlewam a wiśnie wkładam do słoików i zasypuję cukrem zakręcam i pasteryzuję,jak potrzebuję do ciasta osączam na sitku i gotowe :)

Czarnula87

Zadanych pytań: 83

21.07.2013 15:57

ja zasypuję, potem odlewam sok i smażę przez trzy dni, ale nie pasteryzuję :)takie powidła są bardzo gęste i idealne do wielu dań

halina17

Zadanych pytań: 271

21.07.2013 16:01

Ja smażę wydrylowane wiśnie dodaję dużo cukru i z pół godziny smażę .Następnie wkładam do słoiczków gorące wiśnie nie wyłączam gazu , żeby cały czas się smażyły , zakręcam i odkładam do góry dnem do wystygnięcia.

gosia56

Zadanych pytań: 466

21.07.2013 16:30

tez drylowane zaspuję cukrem zakrecam i gotuję

madzialena19

Zadanych pytań: 7

21.07.2013 16:32

Każdy ma swój sposób wypróbowany.

idealme

Zadanych pytań: 62

21.07.2013 16:56

Ja smażę jeden dzień i wychodzą super :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak