Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

MC_S

Zadanych pytań: 13

08.03.2016 11:47

Witaj. Jak zrobić by pierogi się ze sobą nie lepiły w półmisku .

Odpowiedzi (46)

Aleksandra/Olcia

Zadanych pytań: 215

08.03.2016 15:53

do wody dodaję łyżkę oliwy.a zanim wyjmę pierogi z wody zlewam je szklanką zimnej wody(straszę je jak to się u mnie w domu mówi) tak samo robię z kopytkami i kluskami śląskimi

Kolorowa

Zadanych pytań: 11

08.03.2016 16:03

Polać masłem roztopionym i powinno być ok.

gusia1000

Zadanych pytań: 1725

08.03.2016 16:33

Do wrzącej wody daj olej, a potem też polej pierogi tłuszczem, np. słonym masłem, margaryną, smalcem z cebulą, boczkiem.

Wiktoria29

Zadanych pytań: 18

08.03.2016 16:43

wystarczy posmarować oliwą

misia123410

Zadanych pytań: 22

08.03.2016 17:11

posmaruj olejem i nie będą się kleić

Katrina.u

Zadanych pytań: 3

08.03.2016 20:03

też tradycyjnie po ugotowaniu okraszam masłem

jola91

Zadanych pytań: 23

08.03.2016 20:52

Zawsze do wody w której się gotują dodaję trochę oleju, nigdy nie zdarzyło się, żeby się skleiły

Renata9

Zadanych pytań: 329

08.03.2016 21:24

Najlepiej rozłożyć na talerzu tak, aby się nie stykały

IwonaKa

Zadanych pytań: 205

08.03.2016 22:12

dodać oleju do gotującej się wody lub polać masłem już ugotowane

Róża1

Zadanych pytań: 7

08.03.2016 23:21

do wody gotującej się dodaję trochę oleju :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak