Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Renataj

Zadanych pytań: 1275

05.09.2016 22:22

Witam! Chcę przygotować /pierwszy raz w życiu/ pieczoną w piekarniku paprykę zalaną oliwą wymieszaną z wytworzonym podczas pieczenia sokiem/sosem z papryki i przyprawami a następnie zapasteryzować. W kilku przepisach przeczytałam, że taką paprykę należy przechowywać w lodówce - a ja chciała bym zrobić większą ilość i przechowywać w piwnicy /niestety dość ciepłej/. Gdzie przechowujecie słoiki z pieczoną marynowaną papryką ? Jak długo pasteryzujecie ? Zalewacie zimną, ciepłą czy gorącą oliwą/olejem ?

Odpowiedzi (13)

Ola1984

Zadanych pytań: 295

07.09.2016 09:33

Zalewam ciepłą zalewą i pasteryzuję ok. 5 minut.

Ola1984

Zadanych pytań: 295

07.09.2016 09:33

Ok. 25 minut miało być :)

wwwiolka

Zadanych pytań: 22

11.09.2016 20:50

Ja pasteryzuję, ale trzymam w chłodnej i ciemnej piwnicy.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak