Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Renataj

Zadanych pytań: 1275

17.07.2015 17:44

Witam ! Chciałabym zrobić większą ilość mielonych w sosie i zawekować /tak żeby mieć szybki obiad a po za tym zamrażalnik mam obecnie zawalony truskawkami, jagodami itp./ Macie jakieś cenne rady na ten temat np. ile minut wekować, jaki sos najlepszy itp. Czy takie "zapasy" mogę przechowywać w szafce kuchennej czy lepiej w lodówce czy piwnicy ?

Najlepsze odpowiedzi (3)

Ada-Gaba

Zadanych pytań: 863

17.07.2015 23:11

najlepiej przechowywać w chłodnym i ciemnym miejscu

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

17.07.2015 18:16

pamiętam ten smak z dzieciństwa moja mama takie robiła do słoików najpierw opiekała potem nakładała porcje do słoików zalewała zalewą zakręcała i pasteryzowała po zapasteryzowaniu wynosiła w chłodne i ciemne miejsce

dom-agi

Zadanych pytań: 2

17.07.2015 21:09

Przechowywać w chłodnym miejscu, ja sos do mielonych robię na patelni po usmażeniu mielonych, wrzucam cebulę przekrojoną na pół (na gorący olej po mielonych), paprykę słodką, ostrą, oregano i inne ulubione zioła, lekko podsmażam, wrzucam mąkę, gdy zrobi się zasmażka zalewam zimną wodą, mieszam aż powstanie ładny sos. Kaloryczne, ale pyszne :)

Odpowiedzi (22)

Stenka

Zadanych pytań: 467

17.07.2015 17:58

Trzeba przechowywać w chłodnym miejscu, sos można zrobić taki jaki lubisz

Konczi

Zadanych pytań: 632

17.07.2015 18:02

koniecznie przechowuj w miejscu ciemnym i chłodnym wybrałabym piwnicę

Grazyna0211

Zadanych pytań: 1477

17.07.2015 18:37

najlepiej przechowywać w piwnicy lub lodówce myślę że najlepiej zrobić sos pomidorowy a pasteryzować około 30 minut

Zdzisław

Zadanych pytań: 582

17.07.2015 18:52

tak jak pisze Grazyna 0211,podobnie robię i zabieram słoik do pracy jak mam dłgo pracować

w mojej kuchni

Zadanych pytań: 319

17.07.2015 18:59

też wekuję i w sosie pomidorowym, grzybowym

mysza75

Zadanych pytań: 96

17.07.2015 19:20

przechowuje się w piwnicy albo lodowce.Ja zawsze pasteryzuje 30 minut. Robię sos pomidorowy

magda1976

Zadanych pytań: 1

17.07.2015 19:42

Trzeba przechowywać w chłodnym i ciemnym miejscu

Renata9

Zadanych pytań: 329

17.07.2015 20:49

Najlepiej przechowywać w chłodnej piwnicy, a mielone bym zrobiłam z takim sosem jak gołąbki.

agnieszka214

Zadanych pytań: 1865

17.07.2015 21:14

PASTERYZUJE OK 30 MIN I PRZECHOWUJE W CIEMNYM MIEJSCU

marenka

Zadanych pytań: 179

17.07.2015 21:25

polecam sos pomidorowy a do przechowywania piwnice

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak