Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Renataj

Zadanych pytań: 1275

17.07.2015 17:44

Witam ! Chciałabym zrobić większą ilość mielonych w sosie i zawekować /tak żeby mieć szybki obiad a po za tym zamrażalnik mam obecnie zawalony truskawkami, jagodami itp./ Macie jakieś cenne rady na ten temat np. ile minut wekować, jaki sos najlepszy itp. Czy takie "zapasy" mogę przechowywać w szafce kuchennej czy lepiej w lodówce czy piwnicy ?

Odpowiedzi (22)

jola91

Zadanych pytań: 23

19.07.2015 17:11

Sos do mielonych najlepszy jest pomidorowy albo grzybowy. Po pasteryzacji najlepiej przechowywać w chłodnym miejscu.

barbara11561

Zadanych pytań: 1084

20.07.2015 16:40

Mięsa w słoikach pasteryzuje się przez 2-3 kolejne dni.Pierwszego dnia pasteryzujemy ok 30 minut,studzimy do następnego dnia i powtarzamy znowu tą samą czynność przez dwa dni.Mamy wtedy pewność ,że nam się nic nie zepsuje:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak