Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Madzik239

Zadanych pytań: 15

02.01.2016 19:47

Witam. Chciałam zapytać czy znacie może jakiś sposób na to by schab lub filet z indyka pieczony w piekarniku (rękaw) w środku był takżę dobrze nasączony wcześniej przygotowaną marynatą? Zazwyczaj marynuję mięso przez całą noc, ale w środku jest mało słone i nie czuć tego wspaniałego smaku jaki uzyskuję z marynaty na zewnątrz mięsa. Pozdrawiam Madzia

Najlepsze odpowiedzi (3)

ben-ka

Zadanych pytań: 459

03.01.2016 10:32

Schab przed pieczeniem obsmażam z każdej strony na patelni, białko się zetnie , wtedy wkładam go do piekarnika i krótko piekę, a flety z drobiu robię inną metodą, gotuję w zalewie z dodatkiem majonezu.

Madzik239

Zadanych pytań: 15

02.01.2016 23:07

Dziękuję za rady na pewno skporzystam :)

w mojej kuchni

Zadanych pytań: 319

02.01.2016 21:00

strzykawka albo taki nakłuwacz do kupienia

Odpowiedzi (14)

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

02.01.2016 19:51

najlepiej marynatą nabrać do strzykawki jesli tajką posiadasz i wtedy naszpikować mięso

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

02.01.2016 19:52

sorry za błędy miało być marynatę i taką :)

Janina

Zadanych pytań: 159

02.01.2016 19:52

Trzeba nakłuć mięso szpikulcem, wtedy nabierze marynaty;))

Renataj

Zadanych pytań: 1275

02.01.2016 19:56

Często przed marynowaniem nakłuwam mięso szpikulcem i wydaje mi się, że faktycznie jest bardziej wilgotne w środku.Często nadziewam pieczony w całości schab lub fileta z indyka np. suszonymi śliwkami, żurawiną czy morelami, które wcześniej namaczam, w czasie pieczenia puszczają trochę soku i mięso staje się wilgotne od środka.

dwa pokoje z kuchnią

Zadanych pytań: 393

02.01.2016 19:57

Jedyne co przychodzi mi na mysl to ostrzykiwanie jak pisze miroslawa, ale pamietaj, ze jak bedziesz ostrzykiwac to przelej marynate przez gaze lub jalowa flizeline bo igle zatkasz

Konczi

Zadanych pytań: 632

02.01.2016 21:20

nakłuj mięso i zamarynuj

IZABELA29

Zadanych pytań: 666

03.01.2016 09:48

tez myślę ,że nakłuwanie to dobry pomysł

Wacław

Zadanych pytań: 1269

03.01.2016 10:09

mieso wcześniej nakłuwamy

joannaa24

Zadanych pytań: 0

03.01.2016 11:44

Najczęściej schab przed pieczeniem nakłuwam ze wszystkich stron i obtaczam w marynacie, by cała wsiąkła w mięso, wtedy nie jest już taki suchy

misia123410

Zadanych pytań: 22

03.01.2016 11:53

dobrze mieć przyrząd do nakłuwania mięsa wtedy przyprawy są wszędzie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak