Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Madzik239

Zadanych pytań: 15

02.01.2016 19:47

Witam. Chciałam zapytać czy znacie może jakiś sposób na to by schab lub filet z indyka pieczony w piekarniku (rękaw) w środku był takżę dobrze nasączony wcześniej przygotowaną marynatą? Zazwyczaj marynuję mięso przez całą noc, ale w środku jest mało słone i nie czuć tego wspaniałego smaku jaki uzyskuję z marynaty na zewnątrz mięsa. Pozdrawiam Madzia

Odpowiedzi (14)

anka1988

Zadanych pytań: 25

03.01.2016 13:09

a jakby tak schab lekko ponacinać? tez musze wypróbować.

Klausia

Zadanych pytań: 251

03.01.2016 14:00

Kawałki im mniejsze tym lepsze wtedy nie ma problemu, większy kawałek trzeba dobrze wymasować i u mnie jest spoko. Ewentualnie peklowanie, nastrzykiwanie.

Poison1988

Zadanych pytań: 188

03.01.2016 21:52

Ja bawię się w chirurga i zwyczajnie zakupuję w aptece strzykawkę z igłą, w ten sposób marynuję nie tylko z zewnątrz ale także od środka ;) zależy jeszcze jaka marynata taka grubość igły aby się nie zatkała ;)

gusia1000

Zadanych pytań: 1725

04.01.2016 01:19

Nakłuj mięso i zamarynuj.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak