Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Inne- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

ANKA85

Zadanych pytań: 1

23.08.2013 08:44

Witam.Jak najłatwiej zrobić ciasto biszkoptowe by wyrosło:)jestem totalnym beztalenciem w pieczeniu tego ciasta a musze zrobić i mam nadzieję że tym razem wyrośnie choć 2 centymetry:)

Najlepsze odpowiedzi (3)

ONY_za_kare

Zadanych pytań: 116

23.08.2013 09:36

najważniejsze to dobrze ubić białka, wtedy nawet proszek do pieczenia nie jest potrzebny

Alex_M

Zadanych pytań: 119

23.08.2013 09:46

ubić porządnie białka, usztywnić cukrem, później dodawać kolejno żółtka, a jak dodasz mąkę to trzeba delikatnie mieszać

gosia56

Zadanych pytań: 466

23.08.2013 08:48

ja robię tak ubijam najpierw białka ze szczyptą soli jak są już trochę ubite dodaję stopniowo cukier cały czas ubijam jak są dobrze ubite ddoaję zółtka chwilę jeszczeubijam dodaję mąkę z proszkiem przesianą mieszam delikatnie wylewamna blachę wyłozoną papierem i do piekarnika20-25 minut 175 st

Odpowiedzi (12)

Beata73

Zadanych pytań: 1093

23.08.2013 08:48

skorzystaj z przepisów krok po kroku

mamusia1

Zadanych pytań: 1016

23.08.2013 08:50

w bazie DS są proste i sprawdzone przepisy-skorzystaj z nich

Janina

Zadanych pytań: 159

23.08.2013 09:12

Ubić białka na sztywno ze szczyptą soli, dać tyle łyżek cukru ile jaj, ubijając dodawać żółtka, następnie wsypać mąkę wymieszaną z mąką ziemniaczaną i proszkiem do opieczenia. Delikatnie wymieszać i wylać na dekę wyłożoną papierem;)

Renataj

Zadanych pytań: 1275

23.08.2013 09:18

Najważniejsze -wg mnie - to długie i porządne ubicie jajek /obojętnie czy razem czy też białka oddzielnie/

msmors

Zadanych pytań: 91

23.08.2013 09:28

TO JEST TAKIE PROSTE CIASTO, PEWNIE MASZ ZŁY PRZEPIS ALBO BIAŁKA NIE UBIJASZ NA SZTYWNO, ALBO W BIAŁKACH JEST TROCHĘ ŻÓŁTKA - TO PIANA SIE NIE UBIJE DOBRZE. A MOŻE ZAPOMINASZ O PROSZKU DO PIECZENIA.

msmors

Zadanych pytań: 91

23.08.2013 09:29

proponuję przepis na biszkopta krok po kroku na DS Powodzenia

dodi

Zadanych pytań: 256

23.08.2013 09:38

musisz ubić porządkie białka i delikatnie mieszać

Mysiunia

Zadanych pytań: 1353

23.08.2013 10:25

Dawno temu piekłam wg niby idealnej receptury "ile jajek tyle łyżek mąki i cukru", zawsze mi opadał.. teraz daję znacznie więcej mąki i nie tylko pszenną, ale też przynajmniej łyżkę ziemniaczanej i ciacho nie opada :) ponadto do ubitych białek nie dodaję od razu żóltek. Zółtka w osobnym naczyniu miksuje na kogel mogel (można dodać kilka kropli octu) i dopiero łączę z białkami

mysza75

Zadanych pytań: 96

23.08.2013 11:14

podstawa to pożadnie ubite jaja z cukrem, i tutaj przydaje się mikser o dużych obrotach, albo ręką i trzepaczki. Kiedyś miałam kiepski mikser i różnie to wychodziło. W moich przepisach masz przepis na biszkopt.

BeataJ

Zadanych pytań: 103

23.08.2013 13:30

Podstawa to dobrze ubite białka i delikatne mieszanie mąki z pianą - tak aby ta nie opadła, ja daję zawsze pół na pół mąkę ziemniaczaną i oszenna i zawsze wyrasta (czasem większy niż bym chciała :])

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak