Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Inne- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

ANKA85

Zadanych pytań: 1

23.08.2013 08:44

Witam.Jak najłatwiej zrobić ciasto biszkoptowe by wyrosło:)jestem totalnym beztalenciem w pieczeniu tego ciasta a musze zrobić i mam nadzieję że tym razem wyrośnie choć 2 centymetry:)

Odpowiedzi (12)

barbara11561

Zadanych pytań: 1084

23.08.2013 14:55

Biszkopt nie potrzebuje bicia piany osobno.Długie lata piekłam biszkopt ubijając całe jajka z cukrem aż dobrze zgęstnieją i dodawałam mąkę ,nawet nie zawsze był z dodatkiem proszku do pieczenia i też wychodził świetnie wyrośnięty.Dopiero od jakiegoś czasy ubijam osobno pianę z białek tylko dlatego że trwa to ubijanie krócej:)

SmacznaPyza

Zadanych pytań: 1620

24.08.2013 19:37

ubijam całe jajka - żadnego oddzielania bo szkoda czasu - ubiam z cukrem długo aż masa zwiększy swoją objętość kilka razy, cukier całkiem się rozpuści i całość będzie miała bardzo gęstą, kremową konsystencję. Dodaję mąkę - bez proszku do pieczenia - i mieszam dokładnie i starannie. Piekę w formię którą smaruję tłuszczem i wysypuję bułką tylko na samym dnie - boki zostawiam czyste i suche. Nigdy w życiu nie wyszedł mi zakalec a biszkopt zawsze ładnie rośnie i nie opada później.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak