Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Czyki

Zadanych pytań: 72

28.08.2014 07:50

Witam. Jakie macie sposoby, aby śliwki na powidła śliwkowe się nie przypalały?

Najlepsze odpowiedzi (3)

ben-ka

Zadanych pytań: 459

28.08.2014 08:17

Smażę same śliwki przez 3 dni ale cukier dodaję ostatniego dnia i nie mam stresu:)

anemon

Zadanych pytań: 163

28.08.2014 20:07

Mam bardzo dobry garnek, nie dodaję cukru, a jeśli to konieczne, to pod koniec smażenia i nie mieszam.

gosia1988

Zadanych pytań: 526

28.08.2014 08:14

ja smażę na małym palniku w garnku ze stali nierdzewnej i co chwilę mieszam - na razie innego sposobu nie znalazłam :)

Odpowiedzi (31)

Czyki

Zadanych pytań: 72

28.08.2014 07:53

Zawsze mam stres, bo trzeba bardzo z nimi uważać, aby się nie przypaliły :)

Grazyna0211

Zadanych pytań: 1477

28.08.2014 08:01

trzeba robić to na małym ogniu i najlepiej w garnku z grubym dnem pilnować i często mieszać

Renata9

Zadanych pytań: 329

28.08.2014 08:14

należy smażyć bardzo wolno i na małym ogniu

Cranberry

Zadanych pytań: 34

28.08.2014 08:25

dokładnie tak jak mówią na małym ogniu i często mieszać :)

Malinka

Zadanych pytań: 302

28.08.2014 08:27

Ja robię to w garnku z grubym dnem, na małym ogniu i naprawdę bardzo często mieszam.

Ali

Zadanych pytań: 0

28.08.2014 08:35

Trzy podstawowe zasady: garnek z grubym dnem, bardzo mały ogień, częste mieszanie.

w mojej kuchni

Zadanych pytań: 319

28.08.2014 08:57

grube dno mały ogień i mieszać ,mieszać

Lis

Zadanych pytań: 56

28.08.2014 09:00

A ja po za opisami powyżej robię powidła w mikrofali - jak na razie mi się nie przypaliły - co jakiś czas tylko wyłączam i mieszam:)

Wiktoria29

Zadanych pytań: 18

28.08.2014 09:03

mieszanie , mieszanie i jeszcze raz mieszanie to jest moja metoda

borgia

Zadanych pytań: 89

28.08.2014 09:07

Kiedyś były garnki do smażenia konfitur i powideł. Właśnie z grubym dnem. Teraz jakoś nigdzie takiego specjalnego spotkać nie mogę - dużego i ciężkiego. Mam patelnie, ale nie mam gara. Ta w ogóle to można "upiec" powidła w piekarniku, ale zrobiłam to raz (z przepisu). Powidła wyszły rzadkie, a i piekarnik wymagał potem szczególnego mycia.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak